Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na bir destek de Samsun iş dünyasının önemli şirketlerinden biri olan Ladik Akdağ Su'dan geldi. Ladik Akdağ Doğal Kaynak Suyu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mısırlı, şirket olarak Türkiye'nin geleceği ve ekonominin iyileşmesi için şirket olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade etti.

TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ

Yaşanan ekonomik sıkıntılara rağmen üretime son sürat devam ettirdiklerini vurgulayan Mısırlı, "Ladik Akdağ Su olarak, Ladik ilçemizde bulunan fabrikamızda üretim yapmaktayız. Kurulduğumuz günden bu yana sürekli artan üretim kapasitemizin yanı sıra genişleyen istihdam oranımızla Ladik ilçemizin ve Samsun'un ekonomisine önemli bir katkıda bulunuyoruz. Akdağ Su, olarak üretim kapasitemizi sağlam adımlarla büyütme konusunda özen gösteriyoruz. Ülke ekonomisinin içinden geçtiği dar boğazdan etkilenmemek için gerekli tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

DESTEK VERİYORUZ

Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na destek verdiklerini söyleyen Mısırlı, "Ülkece son yıllarda çok zor süreçlerden geçti. Uluslararası arenada gelişen olayların ekonomimize çeşitli etkileri oldu. Özellikle son aylarda ekonomimiz üzerinden büyük bir baskı olduğunu söyleyebiliriz. Bu kapsamda biz de, şirket olarak elimizden geldiği kadarıyla, ülkece yaşadığımız dar boğazdan en kısa çıkabilmemiz için neler yapabileceğimizi düşündük. Üretim tesislerimizde su dışında birçok üründe dışa bağımlıyız maalesef. Yüksek döviz kurları üretim maliyetlerimizi son aylarda arttırmıştı. Ama tüm bunlara rağmen ülke ekonomimizin düze çıkması ve büyüme hedeflerimizin aksamaması için elimizden geldiği kadarıyla Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'na katkıda bulunacağız. Bu kapsamda tüm ürünlerimize yüzde 10 oranında indirim uygulamayacağız. Bu zorlu süreçten hep birlikte çıkacağımıza inanıyoruz. Bu tip süreçler dönem dönem olabilecek. Önemli olan bu zamanlarda sorumluluk bilinciyle hareket etmektir. Biz, durmadan çalışmaya devam ederek hem iş ağımızı hem de istihdam sayımızı arttırmaya devam etmek ve ülkemizin ekonomisine pozitif katkı sağlamaya devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Yasir BABA