Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin Hava Harp Okulu'nda görevli subayların da aralarında bulunduğu 32'si tutuklu, 43 sanığın yargılandığı davada, sanıkların savunmaları alınıyor.

''Adil Öksüz'ün evindeki kitapta sanığın parmak izi çıktı''

Akın Gürlek'in "Adil Öksüz'ün Sakarya'daki evinde yapılan aramada bir kitabın 2 sayfasında baş parmak iziniz çıktı. Bu konu hakkında neler diyeceksiniz?" sorusu üzerine Ergezen, "Tam saçmalık, bir kitap her yere götürülmüş olabilir." dedi.

''Harbiyelilere sivil kıyafet dağıtmış''

Tutuklu sanık Hüseyin Ergezen, Yalova'dan çıkan askerlerle ilgili telefonda görüşmeler yaptığını, bunların köprüye gittiğini, telefonda görüştüğü kişilerin kendisine "terörist olduklarını düşündükleri kişilerin saldırdığını, ateş ettiklerini" anlattığını, bu sebeple TRT'deki durumla ilgilenemediğini söyledi.

Kalkışmayı ilk duyduğunda birliğin böyle bir şeyin içine sokulduğunun aklına gelmediğini, durumları tedbir olarak değerlendirdiğini anlatan Ergezen, "TRT'de kapıda provokasyon yapan insanlar vardı, kapıya dayanmışlardı. TRT'den ayrılmayı ve köprüye gitmeyi düşündüm. Sivil kıyafetler dağıtarak harbiyelileri arkadan çıkarttım. Arka kapıdan orayı terk ettim. Köprüye gitmek istedim, gidemediğimi anlayınca Yeşilköy'deki okula taksiyle geçtim. Komutana ulaşamadım, oyuna getirildiğimizi anladım."ifadelerini kullandı.