ÖSYM'nin açıkladığı verilere göre, Samsun, Tokat, Ordu, Sinop, Amasya ve Çorum'da bulunan üniversitelerde bazı bölümlerde kontenjanları çok az sayıda tercih edildi. Bazı bölümlerde akademisyen sayısı okulda eğitim gören öğrenci sayısından fazla.

OMÜ'DE ZİRAAT FAKÜLTESİNDE DÜŞÜŞ VAR


Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bulunan, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümünde 31 kontenjana 5 öğrenci, İstatistik bölümünde 41 kontenjana 17 öğrenci, Turizm İşletmeciliği bölümünde 62 kontenjana 23 öğrenci, Tarımsal Biyoteknoloji bölümünde 41 kontenjana 19 öğrenci, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümünde 16 kontenjana 7 öğrenci ve Zootekni bölümünde 31 kontenjana ise 8 öğrenci yerleşti.

SAYIŞTAY ATIL DURUMDA DEDİ


Sayıştay'ın Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne dair 2017 yılı raporunda, 'Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde bulunan Toprak Bilimi ve Bitki Beslenme Bölümü'ne kayıt yaptıran öğrenci sayısının çok az olması nedeniyle söz konusu bölümün atıl durumda olduğu tespit edilmiştir. 2015 yılından itibaren öğrenci alınmaya başlandığı görülmüş olup, 2015 yılında 30 kontenjana 11 öğrenci, 2016 yılında 28 kontenjana 5 öğrenci yerleşmiştir. Yukarıda yer alan mevzuat hükümleri ve açıklamalardan da anlaşılacağı üzere, fiilen öğrencisi olmayan veya öğrenci sayısı olması gerekenin çok altına düşmüş olan eğitim birimlerinde öğretim üyesi ve idari personel istihdam edilmesi ve maaşlarının bütçeden ödenmesinin kaynakların etkili, ekonomik ve verimli kullanılma ilkesine aykırı olduğu kanaatine varılmıştır' denildi.