Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli'nin açıklamalarının ardından 24 Haziran seçimleri öncesinde oluşturulan Cumhur İttifakı, askıya alındı. Bahçeli'nin yerel seçimler için ittifak yapılmayacağı yönündeki açıklamasını değerlendiren MHP İl Başkanı Taner Tekin, milletin ihtiyaçları doğrultusunda hazırladıkları çözüm önerilerine AK Parti'nin adeta 'kulak tıkadığını' öne sürerek yerel seçimde kendi belirledikleri adaylarla yola çıkacaklarını ifade etti.

'MİLLETİN HUZURU' VURGUSU

MHP'nin tek düşüncesinin 'milletin huzuru' olduğunun altını çizen Tekin, "24 Haziran seçimlerine giden süreçte partimiz, hiçbir çıkar gözetmeksizin, sadece milletinin çıkarlarını, devletinin güvenliğini düşünerek ittifak çağrısında bulunmuş, bu çağrıda hiçbir beklenti içerisinde olmadan devlet bekası düzeyindeki sorunları aşabilmek adına üzerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirmiştir. Seçimin ardından partimiz, seçim beyannamesinde yer alan ve Türk milletinin ihtiyaçlarından ortaya çıkan problemlere çözüm önerileri niteliğinde politikalar geliştirmiş ve bunların çözüme kavuşması için adımlar atmıştır. Ancak bu çözüm önerilerine AK Parti tarafından kulak tıkanmış ve bunlar ciddiyetle ele alınmamıştır" diye konuştu.

BU İŞİN TADI KAÇTI

"Genel başkanımız, her şeye rağmen birlik ve beraberlik ruhuna paralel olarak yine ittifak çağrısında bulunmuştur" diyen Başkan Tekin, "Yaptığımız ittifak çağrısına AK Parti bu kez kulak tıkamış, zamana oynayarak oyalanmaya çalışmış ve konuyu sulandırmıştır. Bunun üzerine sayın genel başkanımızın grup toplantısında da dediği gibi, bu işin artık tadı kaçmıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, kendi göbek bağını kendisi keserek 2019 yılında yapılacak olan yerel seçimlerde kendi belirlediği adaylarla sahaya çıkacak ve tüm belediyelerde başarılı olabilmek için mücadele edecektir. MHP Samsun İl Başkanlığı olarak bizler de, genel merkezimizin talimatları doğrultusunda, Samsun'un 17 ilçesi ve Büyükşehir'de partimizin zafere ulaşması ve Samsunluların hasret kaldıkları MHP kadrolarıyla buluşabilmesi için mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından ise konuyla ilgili olarak ilerleyen günlerde detaylı bir açıklama yapılacağı bildirildi.

Barış BUDANOĞLU