İçişleri Bakanlığı tarafından trafik kazalarının azaltılması amacıyla ' Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' kampanyası kapsamında düzenlenen yarışmada ödül alan öğrenciler için Samsun'da hediye töreni düzenlendi.

Dereceye giren çocuklara bisikletleri, Samsun Valisi Osman Kaymak, Emniyet Müdürü Vedat Yavuz tarafından verildi. Vali Kaymak ve Müdür Yavuz törene katılan miniklere kırmızı düdük de dağıttı.

CİDDİ BİR ÇALIŞMA VAR

Trafik kurallarına uyulması gerektiği uyarısında bulunan Vali Kaymak, "İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu 'Kırmızı düdük' uygulamasına ilimizdeki çocukların katılımı yoğun oldu. Bugün ödüllerini verdik. En son bakanlığımızın çıkardığı genelgeyle trafik kazalarını azaltmak amaçlı Türkiye'de ciddi bir çalışma yapılıyor. Biz de bu genelgeyle Samsun Valiliği olarak bütün kurumlara tavim ettik ve ciddi bir şekilde takip ediyoruz. Bu genelgede önemli hususlar sadece sokaktaki, caddedeki, trafik polisleri ceza yazmıyor. Kadro polisleri de yolda giderken sivildeyken bile gördüğü trafik ihlaline karşı hemen tutanak tutup, işlem yapıyor. Aynı şekilde bunu jandarma da yapıyor" dedi.

POLİS SİZİ GÖRÜR

Bazı sürücülerin 'polisi görmedik' yönünde şikayetleri olduğunu ifade eden Kaymak, "Vatandaş orada polis yoktu kim bana ceza yazdı? diyor. Onun için her an herkese ceza gelebilir. Yani sürekli birisi sizi gözetliyor. Vatandaşlarımızın dikkatli olması ve kurallara uyması lazım. Şu an trafik polisi olmayan bütün memurlar, trafik polisi gibi emniyet kemeri takmama, hız ihlali, hatalı sollama, kırmızı ışıkta geçme, drift atma gibi kural ihlallerinde denetim yapıyor. Lütfen trafik kurallarına uyalım. Cezalar artırıldı. Evlerimize acı haber göndermeyelim diyoruz. Yarın evlerine bir ceza geldiğinde orada polis yoktu demesinler. Polis sizi görür, polis her yerde" diye konuştu.

Bayram OK