Kentsel araştırma ve kent planlama çalışmaları kapsamında araştırma ve değerlendirmede bulunmak üzere Terme'ye gelen atölye sorumlusu Doç. Dr. Binnur Öktem Ünsal ile 10 akademisyen ve 82 öğrenciden oluşan grup, ilçenin mekansal çalışmalarını yürütüp planlama gerçekleştirecek, sosyal, ekonomik, mekansal, siyasal ve ekolojik yapısını değerlendirecek.
Resmi kurum, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla görüşen öğrenciler, Terme'nin potansiyeli ile ilgili anket çalışması da gerçekleştirdi.

TEŞEKKÜR ETTİ


Belediye Başkanı Şenol Kul'u ziyaret eden Ünsal, Terme'de oldukça verimli saha çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, "400 hane halkı ve yaklaşık 500 iş yeri ile anket yaptık. Sanayiciler ve kentin ileri gelenleriyle görüştük. Öğrencilerimiz ve biz çok memnun olduk" dedi.
Kul da Terme'nin geleceğine bilimsel çalışmalarla yön verdiklerini dile getirerek, "Kentimiz oldukça büyük ve coğrafi konum açısından da Türkiye'nin en güzide noktalarından biri. Terme, doğası ve tarihiyle büyük öneme sahip. 80 mahallemiz ile zengin bir yapımız var. Eminim ki sizler burada yaptığınız çalışmaların katkılarıyla gelecekte kentlerimize yön verecek insanlar olacaksınız. Değerli hocalarımıza ve sizlere Terme'yi seçtiğiniz için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum" diye konuştu.