Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen 'Beslenme Dostu Okullar Projesi' kapsamında il genelinde 20 okul sertifika aldı. Bozüyük'te Cumhuriyet İlkokulu, Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu, Necatibey Ortaokulu, Kumral Abdal Anadolu Lisesi, Mustafa Şeker Anadolu Lisesi, Şeyh Edebali Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Bozüyük Sınav Temel Lisesi beslenme dostu okul sertifikası aldılar.
Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada, 'İlimiz genelinde öğrenim gören okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise çağlarındaki öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülmekte olan 'Beslenme Dostu Okullar Projesi' kapsamında il genelinde 20 okul Beslenme Dostu Okul sertifikası almaya hak kazanmıştır. Bu bağlamda bu ödüle layık görülen okul idareci ve öğretmenlerini kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz' denildi.
Bilecik'te Edebali Ortaokulu toplantı salonunda gerçekleşen sertifika törenine; il Milli Eğitim Müdürü Dr. Güsamettin Erdoğan, Bilecik Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Turgut Koyuncu ve Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Çetinkaya ve okul müdürleri katıldı.