Büyükşehir Belediyesi gençlere manevi değerleri de unutturmamak adına etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda geçtiğimiz eylül ayında Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında gençlerin moral ve motivasyonunu arttırmak için 'milli manevi değerler eğitimi' protokolü imzalandı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Aile Komisyonu tarafından 350 öğrenciye sinema etkinliği düzenlendi. 3 farklı okuldan öğrencilerin katıldığı sinema etkinliğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri, öğretmenler ve okul müdürleri de katıldı.
Sinema etkinliğinde konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Aile Komisyon Başkanı Ayşe Özçınar, 'Sinemanın her zaman ayrı bir güzelliği vardır. Birçok insanı aynı çatı altında toplayabilen büyük bir etkinliktir. Bizde bu amaçla farklı 3 okulda okuyan grup arkadaşı bir araya getirerek güzel bir film izletmek istedik. Seçtiğimiz film kültür olarak bize çok yakın olan İran filmidir' dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Faruk Evran da, 'Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi olarak üniversite ve liselerimizde okuyan öğrencilere eğitimin yanında sosyal aktiviteler de düzenliyoruz. Bu aktivitelerde öncelikli hedefimiz eğitim alanındadır. Eğitimi de faydalı etkinliklerde düzenleyerek eğitimin güzelliğini ortaya koymayı amaç edindik. Etkinliklerimiz konferans, gezi, sinema etkinliği şeklinde devam edecektir. Desteklerinden dolayı Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür ediyorum' diye konuştu.