Dün hayatını kaybeden Avukat Tuncer Aktaş'ın cenaze namazına katılmak üzere Erzurum'a gelen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, bir dizi ziyaretlerde de bulundu. Beraberinde Erzurum Baro Başkanı Av. Talat Göğebakan ile birlikte Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik'i ziyaret eden TBB Başkanı Feyzioğlu, ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye'de işsizlik sorununun olduğunu, hiç kimsenin bunu inkâr edemeyeceğini belirten Başkan Feyzioğlu, 'Türkiye'de buna bağlı olarak Türk Lirası'nın aşırı bir değer kaybı var. Bir kısmı bunun dışarıdan müdahale ile ama yapısal bir sorunla karşı karşıya olduğumuzu da hiç kimse inkâr edemez. Türkiye'de enflasyonda çok hızlı bir tırmanma var. Bunu da inkâr edemeyiz. O zaman çözüm üretmek zorundayız' diye konuştu.
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik ise, artan döviz kurları nedeniyle sanayici ve iş insanlarının büyük bir sıkıntı içerisinde olduğunu söyledi. Başkan Yücelik, banka kredi faizlerinin yüksek olmasından dolayı işletmelerin çoğunluğunun nakit sıkıntısı çektiğini kaydetti.