Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen er Recep Bodur'un (21) Amasya'daki baba ocağında yas var.

Merkeze bağlı Yolyanı köyünde yaşayan baba Halil ile anne Güldane Bodur'a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. Merkeze bağlı Yolyanı köyünde yaşayan baba Halil ile anne Güldane Bodur'a acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi.

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevi ile köy meydanına Türk bayrağı asıldı. Bekar olan Bodur'un, bir erkek ve engelli kız kardeşi bulunduğu öğrenildi.

'SAMSUN'DAN UÇAĞA BEN BİNDİRDİM'

Şehidin yakını Mehmet Kılıç, Bodur'un 1,5 ay önce Diyarbakır'a gittiğini belirterek, "Recep sessiz, sakin, efendi bir çocuktu. Diyarbakır'a giderken Samsun'dan uçağa ben bindirdim. Giderken çok neşeliydi, hiç korku yoktu, güle eğlene gitti görev yerine. Gariban bir ailenin çocuğuydu, Allah mekanını cennet eylesin" ifadelerini kullandı.

AMASYA'YA İKİNCİ ŞEHİT HABERİ ULAŞTI

Diyarbakır-Lice karayolunda şehit olan 6 kişiden biri olan Jandarma Er Mustafa Bilgin'in Amasya'nın Suluova ilçesindeki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehidin acı haberinin Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan, Belediye Başkanı Fatih Üçok, Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, baba Recep Bilgin'e Yenidoğan Mahallesi Bahar Sokak'ta bulunan evinin önünde acı haberi verdi.

ANNENİN AĞITLARI YÜREK YAKTI

Acı haberi duyan baba Bilgin gözyaşlarına boğuldu. Anne Nurgül Bilgin ise ağıtlar yaktı. 5 kardeşten biri olan Şehit Jandarma Er Mustafa Bilgin'in ikiz kardeşi Ramazan Bilgin gözyaşlarına boğuldu.

Şehit babasını teselli eden Jandarma Garnizon Komutanı Yüzbaşı Cenk Alper Göksu, sarılarak acısını paylaştı. İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından getirilen büyük bayrak şehidin iki katlı evinin balkonuna asıldı.

Şehit babası Recep Bilgin'in ilçeye bağlı bir köyde imamlık yaptığı öğrenildi. Şehidin evinin önünde 112 Acil Servisi ve çok sayıda asker ve polis görev aldı.