Haberaks TV'de ekranlara gelen ve Burcu Düzgün Çoban'ın sunduğu Haberin Sesi programına MHP Genel Başkan Başdanışmanı Hüseyin Edis, konuk oldu. Edis, MHP Grup Başkanvekili olarak görev yapan Samsun Milletvekili Erhan Usta'nın görevden alınması ve yerel seçim hazırlıklarına dair önemli açıklamalar yaptı.

MHP'DE KRİZ YOK

Erhan Usta'nın çok değerli, nitelikli ve oldukça da başarılı biri olduğunu vurgulayan Edis, 'Genel başkanımızın bazen bu yönde takdirleri olur, bunu o şekilde değerlendirmek lazım. Başka bir şey aranmamalı altında. Emeklilikte yaşa takılanlar konusu çok önemli ve bizim beyannamemizde de olan bir konu. Yerelde ittifak yok ama genel de Cumhur İttifakı devam ediyor. Dolayısıyla hükümette oturup bir ortak nokta bulduktan sonra bu yasanın ve aynı zaman da af konusunun da nasıl Meclisten geçmesi değerlendirilecek. Af konusunda da genel başkanımız ısrarcı ve arkasında duruyor. Siyasette karşılıklı konuşmalar olur, sonunda bir ortak nokta bulunur. Emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili verdiğimiz teklifin arkasındayız. Meclisten bunu geçirirken şu an da hükümet olan AK Parti'nin de görüşleriyle ortak nokta bulmamız gerekecek. Bunun bütçe uygulaması, bütçe yükü var nasıl bir düzenleme yapılır mağduriyet nasıl çözülür geniş bir konsorsiyum yapıldıktan sonra ben inanıyorum ki Meclisten bu yasa geçer. Geldiğimiz nokta da bu noktada zaten. MHP'de kriz yok sadece iki yasada hükümetle ortak nokta bulduktan sonra Meclisten geçecektir' ifadelerini kullandı.

KENDİ ADAYLARIMIZLA YOLA DEVAM

Yerelde ittifakın olmadığı söyleyen Edis, 'MHP'nin kendi yoluna devam edeceğini genel başkanımız açıkladı. Bu çerçevede İstanbul dahil olmak üzere bütün illerde ve ilçelerde kendi adaylarımızla yola çıkacağız. Teşkilatlarımızın önceden beri hazırlıkları var. Alınan son kararla da kesinleşmiş oldu. Samsun'da da il başkanımız, ilçe başkanımız gerekli çalışmaları yapıyor. Müracaatlar var, bu çerçevede biz yerel yönetimde kendi adaylarımızla yolu devam edeceğiz. Bu bir süreç ve partimiz bütün teşkilatlara duyuruda bulunacak, takvim belirlenecek. Önceden adaylar bulundukları illerdeki il ya da ilçe başkanlıklarına müracaatta bulunurlardı. Şimdi müracaatları doğrudan genel merkeze yapacaklar. Müracaat eden adaylarımız da var, takvim gelecek günlerde belli olur. O zamana kadar teşkilatlarımız gerekli çalışmaları sürdürecek. Melih Gökçek dün ortaya atılan bir iddia, parti adına genel merkezimize yapılan bir müracaat yok. Sadece iddiadan ibarett' diye konuştu.

Pirsu DÜZGÜN