ABD'de çeşitli kişilere ve kuruluşlara gönderilen çok sayıda bomba paketi olayı ile ilişkili 1 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Federal Soruşturma Bürosu (FBI) iç terör olarak sınıflandırdığı kriz kapsamında 1 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Adalet Bakanlığı sözcüsü Sarah Isgur Flores de sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda '1 kişinin yakalandığını doğrulayabiliriz' dedi.
Başkan Donald Trump'ı eleştiren ve önde gelen Demokrat Parti üyelerine gönderilen paketlerle ilgili olarak Miami'de gözaltına alınan kişinin kimliği ise henüz açıklanmadı. Yetkililer bir şüphelinin gözaltına alınmış olmasına rağmen posta sistemi içerisinde daha önceden gönderilmiş paketlerin hala bulunabileceği ve dikkatli olunması için uyarıda bulundu.
Yetkililer daha önce gönderilen on iki paketin Florida çıkışlı olduğundan şüphelendiklerini duyurmuşlardı. Bomba paketlerinin ise yaklaşık 15 cm uzunluğunda, beyaz bir toz ve kırılmış cam parçaları ile çevrelendiği biliniyor. Bombaların patlama düzeneğinin aktif olmaması nedeniyle FBI bombaları yapan kişinin ya çok acemi ya da patlatma amacı olmadığını açıklamış öte yandan bombaların gerçek olduğu konusunda uyarıda bulunmuştu.