3 gün boyunca Canik Kültür Merkezinde süren kongrede 870 akademisyen, 390 bildiri, konferans, panel, çalıştay ve çeşitli tartışma platformları konuştu. Dün düzenlenen kapanış programına Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Adem Çilek, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Psikolojik Danışman Deniz Depboylu, MHP İl Başkanı Taner Tekin, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

EN VERİMLİ KONGRE

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şahin, 'Yılda ortalama 20 kongre ya da sempozyuma katılan meslektaşınızım. Yurt dışına da gidiyorum ama en verimli, en çok ilginin olduğu tüm bildiri ve salonların dolu olduğu, misafirliğin çok iyi olduğu, neredeyse sıfır sorunla sona eren bir kongre gerçekleştirdik. Bize bu imkanı hazırlayan Canik Belediyesine teşekkür ediyorum' ifadelerinde bulundu.

HER ZAMAN YANINIZDAYIM

Kongre için emek veren herkese tek tek teşekkür eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Psikolojik Danışman Deniz Depboylu, 'Bu kongre Samsun'a çok yakıştı. İnşallah devamı gelir. Yürekten söylüyorum, dünyaya bir kez daha gelme şansım olsaydı yine Psikolojik Danışman olmayı, PDR ailesinin bir üyesi olmayı tercih ederdim. Ama o zaman bir üniversitede bilim yapmak üzere kalırdım. Çünkü okumayı çok seviyorum, hala devam etmeye çalışıyorum" dedi.

BİTMEYEN ENERJİ VARDI

Milli Eğitim Bakanı Danışmanı Adem Çilek, 'Bu organizasyonları 10 yıldır düzenleyen biri olarak nasıl bir emek harcandığını, zorluklarla süreci yürüttüğünü çok iyi biliyorum, herkese tek tek teşekkür ediyorum. Sivil toplum çalışmalarını önemsiyorum, bakanlıkta önemsiyor. 3 gündür bitmeyen bir enerjisi vardı, nadir gördüğüm kongrelerden birisi oldu.' şeklinde konuştu.

NADİR BİR VEKİL

Türk PDR-Der Samsun Şubesi Başkanı Oğuz Özat, 'MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz hanımefendi çok özel bir insan. Hiçbir milletvekili hangi siyasi düşüncede olursa olsun kendi meslek grubunu tamamının benimsediği bir milletvekilini ben duymadım. Siyasette herkes kendi kesimini destekler. Deniz hanımı tüm PDR'ciler destekliyor. Çok teşekkür ederim. Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Alican Usta bey sanırım Samsun'u kongre şehri yapacak' açıklamalarında bulundu.

KONGRELER BİZİ ÖNEMLİ NOKTAYA GETİRDİ

Kongreyi iki başlıkta değerlendiren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Uluslararası sempozyumlar şehrimizi önemli bir noktaya getirdi. Biz bu kongreden önce 11 tane uluslararası sempozyum gerçekleştirdik. Bunlar hem tarih alanında hem de hedefe doğru insan dediğimiz üç bin yıldaki insanların ihtiyaçlarını karşılayacak ve bir şehir nasıl inşa edilir konulu idi. PDR Kongresi önemli bir kongre. Bütün psikologların katıldığı ve kendi bilgilerini insanlık için sunumunu yaptığı bir kongreyi gerçekleştirdik. 12 ülke ve 81 ilden katılım vardı. Bu çağ bilgi çağı. Bu bilgiyi şehirler ve ülkeyle uluşturduğumuz zaman iddianızı sürdürebilirsiniz. Bizim ilk günden beri iddiamız odur ki, bilginin şehirle buluşarak insanın yaşayabileceği ve bütün sorunların çözülebileceği ve mutlu olduğu bir şehri inşa etmek" dedi.

ULAŞILMIŞ EN ÜST NOKTA

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta, '3 günlük kongreyi müthiş bir katılım ve enerji ile tamamladık. Toplamda 390 bildiri, 10 konferans, 10 çalıştay yapıldı. Alanda çok önemli çalışmalardı. Kongreye 2 bin kişi katılım sağladı. Bu belki bir kongrede ulaşılmış en üst noktadır. Dolayısıyla bu kongrenin bu kadar başarılı geçmesine emek veren herkese teşekkür ediyorum' ifadelerine yer verdi.
Kapanış programı ödüllerin, katılım sertifikalarının verilmesi ve veda yemeğinin ardından sona erdi.