Samsun'un en değeri yüksek yerlerinden olan İlkadım ilçesinin Çİftlik Mahallesi Şevketiye Caddesi ile 100. Yıl Bulvarı keşisinde bulunan ve her bir dairesi 120 metrekare olan 27 daireden oluşan 9 katlı bina, yaklaşık 5 yıldır adeta çürümeye terk edildi. 1975 yılında Yol Su Elektrik Müdürlüğü lojmanı olarak yapılan ve daha sonra İl Köy Hizmetleri Müdürlüğü'ne devri yapıldı. Köy Hizmetleri'nin kapanmasıyla birlikte bina bu defa İl Özel İdareye devri yapıldı. Ancak, 2014 yılında Büyükşehir Belediyeleri Yasası ile birlikte İl Özel İdareleri'nin yetkilerinin belediyeye geçmesiyle birlikte binanın da devri Büyükşehir Belediyesi'ne yapıldı.

BİNANIN KULLANIMI BİZDE DEĞİL
Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen bina kullanılmadığı için Milli Emlak Müdürlüğü'ne devri yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, "Özel İdareye ait olan binanın devri bize yapıldı. Ancak biz binayı kullanmadığımız için devrini Milli Emlak Müdürlüğü'ne yaptık. Şu anda binanın tasarrufu bizde değil tamen Milli Emlak Müdürlüğü'ndedir" diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN TEPKİ
Çevrede oturan vatandaşlar ise, binanın artık adeta hayalet bina görünümü haline geldiğini belirterek "Yaklaşık 43 yıllık bina artık dökülmeye başladı. Dış cephesinden düşen sıva parçalarından dolayı etrafı branda ile kapatılmıştı. Ancak brandalar da yırtıldı. Bunun için biran önce çözüm bulunması gerekiyor" dedi.

Bayram OK