Meme Kanseri'ne dikkat çekmek isteyen Liv Hospital Samsun Meme Kanseri savaşçıları, Samsun Klasik Türk Müziği Korosu sanatçıları ve Liv çalışanlarından oluşan bir koro kurdu.
26 Ekim Cuma Günü konser veren 'Kanserle Savaş Korosu' büyük ilgi topladı. Koro dinletisi öncesi düzenlenen kokteylde KETEM bilgilendirme standı kurarken, Liv Hospital Samsun tarafından hazırlanan 'Şarkını Söyle' platformunda ikramda bulunuldu pembe kurdela dağıtıldı, ayrıca misafirler 'Korkma, Bana Olmaz Deme, İhmal Etme, Kendini Muayene Et, Kontrollerine Zaman Ayır' mesajları bulunan kartlarla fotoğraf çekimleri yaptırdı. İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Müdürü Dr. Selam Arslan dinletiye katıldı.

EN ÖNEMLİ GÖREV

Dinleti öncesi konuşma yapan Dr. Selami Arslan, "Meme Kanseri'nin farkında olmak, kapıyı çalmadan kontrelleri yaptırmak çok önemli. Halkımızı bilinçlendirmek biz sağlık kurumlarının en büyük görevlerinden. Mutlaka yıllık kontrolleri yaptırmalı, kendinizi muayene etmelisiniz. Liv Hospital Samsun'un düzenlediği Meme Kanseri'ne Karşı Hep Birlikte Şarkı Söylüyoruz organizasyonu gibi yapılan etkinlikler bir ses olmak, farkındalık yaratmak için büyük önem taşıyor. Böyle bir etkinliğe konuşmacı olarak katılmaktan mutluluk duyuyorum, bu anlamlı günde bir araya gelmemize vesile olan, Meme Kanseri için bu organizasyonu düzenleyen Liv Hospital Samsun ailesine teşekkür ediyorum' dedi.

HER MEME KANSERİNİN GEÇMİŞİ VAR

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan VM Medical Park Samsun Hastanesi Onkoloji Kliniği'nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Gül, 'Hiçbir meme kanseri vakası bir anda olmuyor, her vakanın bir geçmişi var. Sağlıksız hayat, düzensiz beslenme, zararlı ve hazır besin tüketimi, günlük egzersizden uzak bir hayat tüm bu saydığım faktörler kanserlerin tetikleyicisidir. Bugün de bir araya gelme amacımız gibi gelin hep birlikte şarkılar söyleyelim. Bu anlamlı farkındalık etkinliği için Liv Hospital Samsun ailesine teşekkür ederim" diye konuştu.

KİŞİLERİN MOTİVASYONU SAĞLANMALI

VM Medical Park Samsun Hastanesi Çocuk Hematoloji Kliniği'nden Prof. Dr. Davut Albayrak ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Kanser hastalıklarında erken teşhis çok önemli. Bu hastalıklar toplumumuzda travmatik olarak karşılanıyor ancak böyle olmamalı, bu şekilde olduğu sürece kanser hastalarının motivasyonu hep düşük olacaktır. Böyle olduğu sürece kişilerin moral, motivasyonu sağlanması zor olmaktadır. Aksine toplumumuza kanser hastalıklarının korkulacak bir hastalık değil alt edilebilir bir hastalık olduğu bilincini vermeliyiz. Bunun için farkındalık yaratacak etkinlikler; özellikle Liv Hospital Samsun'un şarkılarla türkülerle düzenlediği bu gibi organizasyonların yapılması motivasyon için çok önemli."
Dinleti, Liv Hospital Samsun Genel Müdürü Akif Kırbaş ve İşletme Müdürü Fatma Tan Dürüst'ün sanatçılara, koro üyelerine ve konuşmacılara çiçek takdiminin ardından tüm Liv Hospital Samsun ailesinin sahneye çıkıp son şarkıyı hep birlikte seslendirmeleri ile son buldu.