Burhaniye ilçesinde, Emeklilerin ekonomik ve sosyal sorunlarını gündeme getirerek haklarını savunan sendikal örgütü Disk Emekli-Sen Burhaniye Şubesi; periyodik olarak düzenlediği piknik ve gezi etkinlikleri ile de emeklilerin sosyal yaşamına katkı sağlıyor. Yönetim kurulu üyeleri Çiğdem Avcu ve Fahri Gökdağ nezaretinde gerçekleştirilen Batı Karadeniz gezisinde, Disk Emekli-Sen üyeleri Gölyazı, Sapanca Gölü, İstanbul Deresi, Maşuka, Yedigöller, Amasra, Safranbolu ve Abant Gölü'nü kapsayan bir program gerçekleştirdi.
Disk Emekli-Sen Burhaniye Şube Başkanı Akın Oktay Akkaya, yaşamının en güzel yıllarını artı değer üreterek ülkemizin kalkınmasına etken olan emeklilerimizin her türlü sorunlarının yanında olduklarını belirterek, 'Demokratik hak arayışlarının yanı sıra, gezi, piknik, koro çalışmaları, sinema günleri gibi etkinliklerle de sosyal yaşamına yansıyan aktiviteler düzenliyoruz. Emekliler olarak büyük bir potansiyel güç olduğumuzun farkındayız. Tüm emeklileri Disk Emekli-Sen'e üye olmaya çağırıyorum' dedi.
Gezi organizasyonu içinde yer alan Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Avcu da, 'En ekonomik verileri değerlendirerek gerçekleştirdiğimiz gezide Batı Karadeniz'in doğal güzelliklerine, yeşiline, tarihi dokusuna hayran kaldık. Abant'ta karşılaştığımız kar sürprizi de geziye ayrı bir renk kattı' dedi.
Disk Emekli-Sen Burhaniye Şubesinin Batı Karadeniz gezisi üç gün sürdü.