Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP) İl Kadın Kolları Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında organize ettiği etkinlik çerçevesinde Samsun'un farklı kırsal mahallelerinde yaşayan 29 çocuğa Samsun gezisi yaptırdı. Ay-yıldızlı tişörtlerin giydirildiği çocuklar ilk olarak Atatürk Anıtı'na götürüldü. Anıta çocuklar tarafından çelenk bırakılmasının ardından program Atatürk Müzesi ve Bandırma Vapuru gezisi ile sona erdi.

MİLLİ BİLİNÇ AŞILAMALIYIZ
Etkinlikle ilgili açıklama yapan MHP Samsun Kadın Aile ve Engelsiz Yaşamdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hatice Aysu, 'Bu etkinliği yapmamızda ki amacımız, Ulu Önderimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi 'Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz' sözünden yola çıkarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yılını çocuklarımızla birlikte büyük bir coşku içerisinde kutlayarak, çocuklarımıza milli benliğimizi ve Cumhuriyet sevgisini aşılayabilmek. Vatan bütünlüğümüzün ardında, milli bilinç ve milli benliğimiz var. Bu duyguya sahip olmayanlar; Çanakkale'ye, Sakarya'ya, Büyük Taarruzda verdiğimiz mücadeleye iyi bakmalı. Dünyamız küreselleşmenin etkisi ile büyük bir hızla değişirken ve dört bir yanımızda düşmanlar bize diş bilerken, Türklüğün ve Türk devletinin devamını sağlayacak olan genç neslimiz, her an her türlü duruma hazır yetişmelidir. Türklüğümüzün yalnızca damarlarımızda dolaşan asil kanla sınırlı kalmamasını sağlamak için bilinçlenmek ve bu bilinci diri tutmak gereklidir. Çocuklarımıza, gençlerimize öyle bir milli bilinç aşılamalıyız ki, Türk olmaktan gurur duymalılar. Bu vesile ile başta, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan için canını feda eden bütün kahramanları saygıyla, sevgiyle, minnetle ve rahmetle anıyoruz' diye konuştu.

Programa, MHP Samsun İl Başkan Yardımcıları ve il yöneticileri, MHP İlkadım İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşen Aralan ve ilçe yöneticileri katıldı.