Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Eskişehir İl Müdürü Hasan Yoldaş, düzenlediği basın toplantısında gerçekleşen ve gerçekleşecek olan faaliyetler hakkında bilgiler verdi. 8. Eskişehir İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri etkinliğinden bahseden Yoldaş, 'Ulusal istihdam politikalarının oluşturulması, istihdamın korunması, geliştirilmesi ve işsizliğin önlenmesi gibi aktif ve pasif istihdam tedbirlerinin uygulanması görevi İŞKUR'a verilerek, işgücü arz ve talebinin doğru eşleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu nedenle kurumumuzun başlıca görevlerinden biri de üniversite ve meslek liselerinden mezun olmuş ve iş hayatına girmek isteyen gençler ile nitelikli personel temin etmek isteyen işverenleri iş piyasasında buluşturmaktır. Bu amaçla Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü olarak 8-9 Kasım tarihlerinde Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Kapalı Spor Salonu'nda 8. Eskişehir İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri düzenlenecektir. İşveren ile işçi fuarda buluşacak. İŞKUR Eskişehir'de düzenleyeceği istihdam fuarı ile işverenler ile iş arayanları buluşturacak. Eskişehir Valiliği, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Eskişehir Sanayi Odası'nın destek verdiği etkinlikte, çok sayıda firma ile kamu kurum ve kuruluşu stant açacak. Fuarla iş arayanların ve öğrencilerin firmaları tanıması, işgücü piyasasını tanıması, iş, staj ve kariyer imkânlarını öğrenmesi, görüşme ve başvuru yapmak isteyenlerin işverenler ile buluşması sağlanacaktır' dedi.

'Kadınlarımıza günlük 70 TL zaruri gider ödemesi sağlanacaktır'
İŞKUR'un çalışan kadınların ve annelerin yanında olduğunu aktaran Yoldaş, 'İŞ'te Kadın Projesi ve İŞ'te Anne Projesi kapsamında kadınlarımızı Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğümüze bekliyoruz. İŞ'te Kadın Projesi ile sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen meslek edindirme kurslarına veya imalat sektöründe düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılan kadınlarımıza günlük 70 TL zaruri gider ödemesi ve bakmakla yükümlü oldukları ve Kreş-Gündüz Bakım Evi'ne giden 2-5 yaş arası 1 çocuk için kurs veya program süresi boyunca aylık en fazla 400 TL de çocuk bakım desteği ödemesi sağlanacaktır' diye konuştu.

'12 bin 972 kişiye 86 milyon 645 bin 400 TL ücret ödemesi'
Son olarak toplantıda açıklanan Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde 1 Ocak-23 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılan faaliyetlerin verilerini ise şöyle;
'Açık iş ilanı sayısı, 20 bin 725, işe yerleştirme sayısı, 10 bin 483, işbaşı eğitim programı katılımcı sayısı 3 bin 525, girişimcilik eğitimi katılımcı sayısı, bin 109, TYP katılımcı sayısı 3 bin 956, ziyaret edilen işyeri sayısı 7 bin 858, bireysel görüşmeler 66 bin 881 kişi.
1 Ocak-30 Eylül tarihleri arasında yapılan harcama tutarları; Toplum yararına programlar 2 bin 884 kişi 35 milyon TL, işbaşı eğitim programları 3 bin 152 kişi 18 milyon TL, meslek edindirme kursları 585 kişi 1 milyon 500 bin TL, işsizlik ödeneği 5 bin 327 kişi 32 milyon TL, girişimcilik kursları bin 7 kişi 145 bin TL.'
Diğer yandan Eskişehir Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün 12 bin 972 kişiye 86 milyon 645 bin 400 TL ücret ödemesi yaptığı belirtildi.