Birbirinden güzel projeleriyle her zaman adından söz ettiren Süheyl-Behzat Uygur Kardeşler, "Yeşilçam Sahnede" Kabaresi için Samsun'a geldi. Uygur Kardeşlerin geçtiğimiz aylarda gerçekleşen Marko Paşa Müzikali'nin ardından yine Yeşilçam Sahnede Kabaresi için de sponsor desteğinde bulunan Salih Usta Pastanesi sahibi Salih Özdemir, misafirlerini pastanede ağırladı. Ziyarette Uygur Kardeşlerin yanı sıra, Yeşilçam Sahnede ekibinde yer alan Uğur Babürhan, Semiramis Tahita ve Ömer Yılmaz da yer aldı.

SALİH USTA, OLMAZSA OLMAZIMIZ

Salih Özdemir'in kültür ve sanata yaptığı katkıların öneminden söz eden Behzat Uygur, "Samsun'u çok eski yıllardan beri biliyoruz, yakından tanıyoruz. Samsun turneleri de bizim için büyük bir keyif. Halkın gösterdiği ilgi, dolu salonlara oynamamız, bize daha farklı bir keyif veriyor. Tabi Salih Usta da, Samsun'a geldiğimizde olmazsa olmazlarımızdan biri haline geldi. Marko Paşa Müzikali'ne geldiğimizde tanıştık. Kendisi kültür ve sanata önem veren, bu tür çalışmaların Samsunlularla buluşması için büyük çaba harcayan biri. Bu nedenle kendisine teşekkür borçluyuz. Sevgili Erman tiyatroyu Samsun'a getiren adam, ama bu işler tek başına olmaz. İşadamlarının taşın altına elini sokması lazım. Salih Usta bunun daha fazlasını yapıyor. O taşı kaldırıyor, başka yere de koyuyor. Diğer işadamlarına da örnek oluyor, kendisini tek başına bırakmamaları lazım. Çünkü Samsun, sanatı ve kültürü daha fazla hak eden bir şehir" diye konuştu.

HER İŞİ SEVEREK YAPIYORUZ

"Yeşilçam Sahnede" fikrinin nasıl ortaya çıktığını anlatan Süheyl Uygur, "Yeşilçam Sahnede, seyircimize ayrı bir lezzet verme arzumuzdan ortaya çıktı. Evde otururken, kendi aramızda söylediğimiz şarkılar söylerken, bir proje yapalım dedik. Küçük bir mekanda yapalım dediğimiz projemiz, büyüdükçe büyüdü. Seyirci de şarkı performanslarını dinlemek istiyor ama biraz da eğlenmek ve gülmek istiyor. Bunun üzerine hem konser hem de komedi şeklinde yapmaya karar verdik. Neredeyse tiyatro oyunlarımızdan bile fazla ilgi gördü. Bizler yaptığımız her işi severek yapıyoruz, çok çalışıyoruz, çok emek veriyoruz. Bunun da karşılığını alıyoruz. Karşılığını aldığımızı görünce bu bize yeni projeler için büyük güç veriyor" dedi.

İKİ YENİ PROJE GELİYOR

Yılbaşından sonra iki yeni projeyle tiyatroseverlerin karşısına çıkacaklarını da müjdeleyen Behzat Uygur, "Projelerimiz tüm hızıyla sürecek. Fakat projelerle ilgili artık bilgi vermemeyi tercih ediyoruz. Sanırım bizim sektörümüz proje bulmakta zorluk çekiyor, sözünü ettiğimiz projeleri bile başka bir biçimde hayata geçiriyorlar. Aslında bize danışsalar biz herkese proje buluruz. Evet, öncü olmak güzel bir şey, ama emek harcanmadan, kötü taklitler güzel olmuyor. Bu nedenle projelerimizi açıkça belirtmekten kaçınıyoruz. Yılbaşından sonra iki proje birden gelecek. Biri tiyatro, diğeri de konserle ilgili projeler olacak" ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR'DEN TEŞEKKÜR

Samsun halkının da yoğun ilgisiyle karşılaşan Uygur Kardeşle'in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren ve teşekkür eden Salih Özdemir, kendilerine ve Samsun'un kültür-sanat hayatına katkılarının süreceğini dile getirdi.

Barış BUDANOĞLU