SOSYAL AÇIKLAMA

Yılport Samsunspor Teknik Direktörü Taner Taşkın, kulübün resmi facebook sayfası üzerinden açıklamalarda bulundu. Artık basın toplantısı düzenlemeyen ve açıklama yapmak için bu yolu seçen deneyimli teknik adam, 0-0 berabere kalan Bayrampaşa ile pazar günü oynanacak Niğde Anadolu Futbol Kulübü maçlarını değerlendirdi. Taşkın, "Deplasmanda alınan her puan altındır ama Bayrampaşa maçı yüzde yüz kazanabileceğimiz bir maçtı. Artık Niğde maçına çok çabuk bir şekilde reaksiyon vermeliyiz. Düşünün ev sahibi Bayrampaşa beraberliğe sevindi. Müthiş bir efor ortaya koydular. Bizden sonra rakiplerimizle oynayanlar çok şanslı. Kastamonu bize karşı oynadığı gibi Keçiören maçında oynayamadı. Son dakikada bir penaltı golüyle beraberliği kurtardı. Bize herkes çok motive çıkıyor. Bu da bizim gücümüzü gösteriyor" dedi.

ZOR MAÇ OLACAK

Taşkın şöyle devam etti: "İlk yarı itibariyle fikstür devavantajımız var. 9 deplasman, 8 iç saha var. İkinci yarı bu tam tersine dönecek. İkinci yarı fikstür avantajımız olacak. Ancak bunlar kağıt üzerinde olan şeyler. Bir de rakibimiz konumundaki takımlarla deplasmanda oynuyoruz. Hedefimiz bunu değerlendirmekti. Niğde maçı zor bir maç. Altınordu takımının pilot takımı. Genç, yetenekli, istekli, arzulu ve coşkulu bir takıma sahipler. Aldıkları neticeler de önemli. Bu hafta Gümüşhane'den deplasmanda beraberlik aldılar. Bu liglerde bir gerçek varki, iyi takım, kötü takım diye bir şey yok. O hafta içi iyi hazırlanan ve motive olan kazanıyor. Niğde iyi oynamaya çalışan bir takım. Altınordu'nun bir alt lig versiyonu. İstikrarlı değiller ama oynama sevdalısılar. Bayrampaşa maçının telafisin Niğde'de yapmak istiyoruz. Bunu kovalayacağız."

DOĞRU YOLDAYIZ

"Kıymetli ve elit bir takımım var. Galibiyet için her şeyi deniyorlar. Bu haftaki Bayrampaşa maçı iş kazası oldu. Bundan sonraki süreçte bu çocuklar ipi göğüsleyecektir. Biz 23 puanla doğru bir yolda ve rotada olduğumuzu gösteriyoruz. Rakibimiz Sarıyer çok enteresan bir çıkış yaptı. Ama mutlaka bizimle de oynayacaklar. 2 ortalamanın üzerinde puanımız var, onlar daha da üzerine çıktılar. Onların bu başarısını da saygıyla karşılıyoruz. Bu çıkışları çok da normal değil. Bizim durumumuz gayet iyi. İstikrarlı bir görüntü veriyoruz. Puan olarak da istediğimiz seviyedeyiz. Bahattin'in Bayrampaşa'da oynatmayacaktım, skor üretemeyince oyuna aldım. Ama sakatlığı geçti bir problemi yok. Allah nasip ederse Niğde'de ilk 11'de olacak. Canberk de iyileşti. Kaptan Ercan dışında eksiğimiz bulunmuyor. Şu anda tek düşüncem ilk yarıyı lider bitirmek."

Selçuk KAYA