Şu ana kadar şehirdeki bütün okullarda öğretmenler odası düzenleme ve yenileme çalışmaları, akıllı tahta, eğitim ve okuma setleri, sentetik sahalar ve bahçe düzenlemeleri gibi birçok projeyi öğrencilerin ve öğretmenlerin hizmetine sunan Bilecik Belediyesi, eğitime katkı verece projeleri uygulamaya devam ediyor.Gerçekleştirilen açılış programına Belediye Başkanı Nihat Can'ın yanı sıra, Milli Eğitim Şube Metin Sarıfaikoğulları, Okul Müdürü Yücel Gürsoy, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
'Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır'
Bilecik Belediyesi olarak eğitime ve gençlere yönelik güzel bir çalışmayı daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Belediye Başkanı Nihat Can, 'Çok şükür belediyemiz şu ana kadar birçok güzel hizmeti eğitime ve çocuklarımıza sundu. Bundan sonra da İnşallah imkanlarımız ölçüsünde katkı vermeye devam edeceğiz. Eğitime yapılan yatırım en büyük yatırımdır düşüncesiyle çocuklarımızı geleceğe hazırlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hizmetine sunduğumuz Kütüphane ve Satranç Odası'nın açılışını gerçekleştirdik. Nezih bir ortamda kitap okuyacak ve satranç oynayacak olan çocuklarımız kaynaşarak birbirlerine birikimlerini aktarma fırsatı bulabilecek. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Kütüphane ve Satranç Odası'nın öğrencilerimize ve okulumuza hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerine yer verdi.
Belediye Başkanı Nihat Can öğretmenlerle bir araya geldi
Kütüphane ve Satranç Odası açılışı için Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Belediye Başkanı Nihat Can, açılış öncesinde öğretmenlerle bir araya geldi. Öğretmenlerin gerek okul ile ilgili gerek mahalle ve şehir ile ilgili konulardaki talep ve isteklerini dinleyen Belediye Başkanı Nihat Can; ''Bizler en başından beri her zaman öğretmenlerimizin bizler için çok değerli olduklarını ve bu anlamda güzel hizmetler ortaya koyduğumuza inanıyoruz. Çünkü öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimizi yetiştiriyor. Dolayısıyla öğretmenlerimizin kaliteli ve sağlıklı ortamlarda vakit geçirmesi ve ihtiyaçlarının giderilmesi öğrencilerimiz ve okullarımıza yapılan yatırımdır. Diğer yandan öğretmenlerimizin mahallelerimiz ve şehrimiz için de görüşleri son derece önemlidir. Bu yöndeki fikir ve görüşlerine her zaman açığız'' şeklinde konuştu.
Okul Müdürü Yücel Gürsoy da gerek ziyareti dolayısıyla gerek okula vermiş olduğu katkılar dolayısıyla Belediye Başkanı Nihat Can'a teşekkür ederek, ''Gerçekten şu ana kadar okulumuzun bir talebi ve isteği için ne zaman belediye başkanımızın kapısını çalmışsak, bizlere gereken yardımı sağlamıştır. Gerek komşuluk hakkımız olarak gerek belediyemizin eğitime vermiş olduğu önem dolayısıyla okulumuza kütüphane ve satranç odası kazandırdık. Katkıları dolayısıyla Belediye Başkanımız Nihat Can ve belediye çalışanlarına çok teşekkür ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Yücel Gürsoy program sonunda Belediye Başkanı Nihat Can'a, okula vermiş olduğu katkılar dolayısıyla Teşekkür Plaketi takdim etti.