YEDİ HAFTADIR YENİLMİYORUZ

Yılport Samsunspor'un masaya yatırıldığı Haberaks TV'nin sevilen programı 'futbol55' bu hafta da Nuri Terliksiz'i ağırladı. Kaptan Ercan Yazıcı'nın sakatlanmasıyla ilk 11'de kendine yer bulan Terliksiz Selçuk Kaya, Murat Sandıkçı ve izleyicilerden gelen soruları içtenlikle cevapladı. İlk olarak 0-0 berabere biten Bayrampaşa maçını yorumlayan Nuri, "Futbolda şans faktörü de vardır. Bayrampaşa maçında şanssızdık. Çok pozisyona girdik ama futbolun meyvesi golü bulamadık. Ancak 7 haftadır yenilmiyoruz. Kaybetmeme serisini sürdürüyoruz. Bizim bu ligde adımız dahi yetiyor. Belki de rakibi ekstra motive etmeye bile gerek yok. Bayrampaşa kendi sahasında aldığı puana sevindi. Belki iki puan kaybettik ama telafi edeceğiz" diye konuştu.

TANER HOCAMLA ZAFERLER YAŞADIM

Tecrübeli oyuncu şöyle devam etti: İsmail Uyanık'ın gelişini duymuştum. Tüm spor camiası beyaz bir sayfa açılacağını biliyordu. Ben Taner Taşkın hocamla Manisa'da şampiyonluk yaşadım. Böyle bir ortam bile yoktu Manisa'da. Burada tüm sözler zamanında yerine getiriliyor. Bu çok önemli. Kafamızda hiçbir konuda soru işareti ve yok futbolumuza odaklanıyoruz. Bizler sonuç olarak küme düşmüş bir takıma geldik ama ortamımız çoğu takımda yok. Üst liglerde bile birçok takımda kriz varken, bizde yok. Zaten Samsunspor ismini duyup da gelmeyecek çok az isim vardır. Samsunspor'dan seni arıyorlarsa, diğer telefonlara bile bakmana gerek yok. Gelmekle çok da iyi yaptığımı düşünüyorum. İnşallah taraftarlar da benim burada olmamdan memnundur."

FORMAYI BÖYLE ALMAK İSTEMEZDİM

"1. Lig, 2. Lig ve 3. Ligde oynadım. 2. ve 3. Lig'de büyük bir fark yok. Ancak 1. Lig'de yabancı faktörü var. Onun dışında mücadele olarak hepsi birbirine yakın ligler. Şu anki takım 1. Lig'de çok fazla sırıtmaz. Kemik kadroyu koru bir kaç takviyeyle, 1. Lig'de de çok rahat oynarız. Geçen yıl Şanlıurfa ve bu yıl Samsunspor'da sezona kulübede başladım. Bunu dert etmedim, daha çok çalıştım. Artık tecrübeli bir oyuncuyum yaptığım mesleğe karşı bir saygım var. 1 milyonun üzerindeki şehri yedeklerle 18 kişi sahada temsil ediyor. Bu gurur verici bir durum. Formayı kulübede bile giymek çok önemli. Oturdum bekledim, küsmedim, kırılmadım. Formayı böyle almak istemezdim. Sakatlık çok vahim bir durum. Ercan çok da iyi gidiyordu şanssızlık yaşadı. Onun bıraktığı yerden ben devam ediyorum. İnşallah Ercan'ı aratmam ve üzerine de koyarım."

ŞAMPİYONLUK ATEŞİ YANIYOR

"İçimizde şampiyonluk ateşi yanıyor. Ligde bizimle birlikte Sarıyer'in de güzel bir çıkışı var. Ancak ben onların durumunu suni olarak yorumluyorum. Kadromuz çok geniş. Stoperde ben, Erkam ve Şahin varız. Yine genç kardeşimiz Berat var. Berat da çok çalışkan ve ileride iyi bir stoper olacak isim. Ona da ben her zaman gerekli tavsiyeleri yapıyorum. Defans bölgesinin en büyük sevincimiz son haftalarda gol yemiyoruz. Savunma sıkıntılı bir mevki. Hatalarımız golle sonuçlanabilir. Ben maçtan önce kaybedersek ne olur diye değil, kazanırsam nasıl huzurlu bir hafta geçireceğimi düşünüyorum. Futbolda bir hayat, insan kendini her zaman geliştirmeli. Okumalı, öğrenmeli, gezmeli ama güçlü olmadı. Bizim bölgemiz sıkıntılı bir bölge. Sorumluluk isteyen bir yer. Ve tüm savunmacılar işin ciddiyetinde."

GELECEKLE İLGİLİ PLANLARIM VAR

"Futbol zamanı gelince benim adıma bitecek, artık 30 yaşındayım. Kendime yeni planlar yapıyorum. Futbolun içinde kalmak gibi düşüncem var. Okulumu da bitirince daha iyi olacak. Futbolu çok seviyorum kopmak istemem. Sudan çıkmış balığa dönmemek için planlar yapıyorum. Beden eğitimi öğretmenliği okuyorum, 3 dersim kaldı. Kitap okurum, dizi izlerim, kendimi geliştirmek adına çalışmalar yapıyorum. Evcimenim. Savaş'la vakit geçiriyoruz. Özel hayatımda güzel de bir birlikteliğim var, sonunu bilemem ama iyi bitmesini istediğim ilişkim var. Çok gezen dışarı çıkan birisi değilim. Samsun güzel bir şehir. Tesislerimiz çok iyi. Bir yanımız deniz, bir yanımız göl. Nefes aldıran bir şehir. Burada her şeyi yapabileceğin ortam da var. Şehri sevmek işle de alakalı. İşler iyi gittiği sürece Samsun bana daha da güzel gelecektir."

TARAFTARIMIZ FUTBOLU BİLİYOR

"Hedefimiz şampiyonluk. Hatırlanacağı gibi Fenerbahçe nisanda şampiyonluk turu atmıştı. Burada da iş 34. haftaya kalmaz. İnşallah Nisan'da şampiyon oluruz. Transferi büyüklerimiz bilir, bize yorum düşmez ama savunmada eksildik, bu bölgeye düşünüyor olabilirler. Takımda kimsenin arasının kötü olduğu biri yok. Herkes birbiriyle çok iyi anlaşıyor. Ben de Savaş Yılmaz'la çok iyiyim. Arkadaş tabiri bile az olur, onunla aile gibiyiz. Bizi bu güzel ortam başarıya ulaştıracaktır. Samsun'da futbolu seven bir taraftar topluluğu var. Bizi olumlu yönde etkiliyorlar. Onlardan isteğim kötü sonuçlar aldığımızda da inançlarını sürdürüp bizleri desteklesinler. Şunu iddia ediyorum, lig bittiğinde şampiyon biz olacağız."