OMÜ yüksek lisans öğrencileri tarafından Samsun merkezli kurulan akademikkaynak.com bu oluşumu resmiyet kazandırarak Akademik Düşünce Enstitüsü Derneğini kurdu. 9 farklı ilde 60 araştırmacı ve 8 akademisyenin sosyal bilimler alanında bilimsel çalışmalarla ve sosyal sorumluluk projeleriyle faaliyet gösteren dernek, Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında 19 ilde, 19 okula toplamda 1919 kitap bağışı yapacaklarını duyurdu.

VESİLE OLDU

'19 Mayıs'ta, 19 Okula, 1919 Kitap' adlı sosyal sorumluluk projesini hakkında açıklama yapan Akademik Düşünce Enstitüsü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Öz, 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadeleyi başlatmak için Samsun'a çıkış tarihi 19 Mayıs 1919'un 100. yıl dönümünde, 19 ilde, 19 okula toplamda 1919 kitap bağışı etkinliği kararlaştırdık. Geçen sene 'Köy Okullarına Kitap Yardımı' adlı sosyal sorumluluk projemizle, kendi araştırmacılarımızın kitap bağışları ve sosyal medya üzerinden toplanan 700 kitabı, Samsun'un yanı sıra Van, Burdur ve Konya'da da birer okul olmak üzere toplamda 5 okula bağışladık. Öğrencilerin bizlere gösterdiği ilgi ve sevgi hem bizi mutlu etti, hem de daha anlamlı bir etkinliği planlamamıza vesile oldu' dedi.

DESTEK BEKLİYORUZ

Kitap kampanyası için vatandaşların da katılımını beklediklerini ifade eden Başkan Öz, '19 Mayıs 1919'un 100. yılında 19 Okula, 1919 Kitap Bağışı Kampanyası etkinliğimizi yönetim kurulu üyelerimizin de rol aldığı tanıtım filmimizle duyurduk. Kampanyamız kapsamında şuan için kitap gönderimi yapılacak iller: Mersin, Karaman, Giresun, Bilecik, Edirne, Burdur, Kilis, Kayseri, Bursa ve Konya olarak belirlendi. Gelen talep doğrultusunda yeni illerde eklenecek, hedefimiz 19 il. Samsun'da da okul yerine bu sene yetiştirme yurduna kitap bağışında bulunmayı planlıyoruz. Bu kampanya vesilesiyle en az 1919 kitabı güneşin doğduğu şehir Samsun'dan farklı illerdeki ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde öğrenim gören öğrencilere ulaştıracağız. Kitap bağışında bulunmak isteyenler, kitaplarını dernek binamıza getirebilir ya da internet sitemizde bulunan iletişim kanalları üzerinden bizimle iletişime geçebilirler' ifadelerini kullandı.