Türkiye'nin yöresel lezzetleri, ATO Congresium'da düzenlenen 'Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi' nde sergilendi. Samsun simidi, Bafra pidesi, nokulu, zembili, Terme pirinci, Vezirköprü semaveri gibi ürünler ile başkentte adeta Samsun rüzgarı estirildi.

Zirvede Ankara Samsun Sanayici İşadamı ve Yöneticileri Dayanışma Derneği (ASİYAD) Başkanı Osman Yılmaz, Başkanvekili Fevzi Apaydın, Kadın Komisyonu Başkanı Özlem Gökmen, Denetleme Kurul Başkanı Aydın Kurnaz ve Sayman Yücel Şirin ile çok sayıda Samsunlu vatandaşlar yöresel ürünler ile buluştu.

BÜYÜK DEĞER KATACAK

Samsun'dan Gaziantep'e, Edirne'den Iğdır'a ülkemizin yöresel lezzetlerinin birada olduğu Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi'ne 35'e yakın ilin oda ve borsaları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları yöresel ürünleriyle katıldı. Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çakır, bugün sona erecek fuar ile Samsunumuzun ve ülkemizin coğrafi işaretli ürünlerinin ulusal ve uluslararası boyutta tanıtılması ve ticarileştirilmesinin amaçlandığını söyledi. Başkan Çakır, 'Coğrafi işaret, o ürünün o yöreye ait olduğunu tescilleyen bir belge. Coğrafi işaretli ürünlerin ticaret hacmi dünyada 200 milyar doları aşıyor. Bu zirve, ürünlerimizin dünya çapında tanınmasına ve değerinin artmasına aynı zamanda da üreticimizin korunmasına büyük katkı sağlayacaktır' diye konuştu.