Samsun Terme Belediyesi tarafından " Sıfır Atık Projesi" kapsamında ilçedeki tüm resmi kurum, kuruluşlar ile okullara geri dönüşüm kutuları dağıtıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Sıfır Atık Projesi'ne Terme Belediyesi de destek veriyor.

Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde bulunan 81 okul ve resmi kuruma cam, kağıt, plastik, metal, organik ve geri dönüştürülemeyen bölümlerinden oluşan 204 kutu verildi.

Belediye ekipleri, toplanan atıkları da özel lisanslı firmalara teslim ederek, geri dönüşümünü sağlayıp, ülke ekonomisine katkı sağlayacak.

Belediye Başkanı Şenol Kul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, geleceğe değer katmak adına yürütülen Sıfır Atık Projesi'ne büyük önem verdiklerini belirtti.

Başta kamu kurumları olmak üzere devletin her kademesine atık kutularının dağıtımını gerçekleştirdiklerini anlatan Kul, "Gelecek nesillere daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına üzerimize vazifeler düşüyor. Geri dönüşümü mümkün olan atıkları kaynağında ayrı toplayarak projenin daha etkili ve verimli olmasını amaçlıyoruz." ifadesini kullandı.