Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği'nin (MOBİD) rekabet gücünün arttırılması ve üye firmalardan ihracat yapmayanların ihracat yapmalarının sağlanarak yeni pazarlara ulaşılması amacıyla Ticaret Bakanlığı'nın UR-GE Desteği ile başlattığı 'MOBİD Butik İhracat' projesi meyvelerini vermeye başladı.
MOBİD'in Ur-Ge'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Halukcan Gündoğdu Başkanlığı'daki heyette, Akalın Sandalye, Ofis Bazaar, MOBS Mobilya, Azemo Mobilya AKAJU, Olimpik ofis, Adress Baza, MODİSA ve Aksakal firmaları yer aldı. Heyet, B2B toplantıları kapsamında ikili görüşmeler yaparak Katar'da Samsun'un mobilya sektörünü tanıttı.

FİRMALARA KATAR'DAN YOĞUN İLGİ

Tüm firmaların Samsunlu olduğu organizasyon hakkında bilgi veren MOBİD'in Ur-Ge'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Halukcan Gündoğdu, Samsunlu firmaların Katar'da yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

TEMASLAR SÜRECEK

Katar'da olumlu gelişmeler yaşandığının altını çizen Gündoğdu, "Katar, Türk mobilya sektörü için önemli bir pazar. Bu organizasyon ile hem ülkemizin hem de Samsun'un mobilya sektörünü tanıttık. Katar'a mobilya ihraç etmek isteyen değerli firmalarımızın ticari bağları daha da güçlendirerek karşılıklı iş yapma yolunda sağlam adımlar atıldı. Temeslarımız sürecek' dedi.