Toprak Mahsulleri Ofisi ( TMO), bu sezon ilk fındık alımına 1 Kasım itibariyle başladı. TMO'dan internet üzerinden randevu alan Samsunlu fındık üreticileri, sabahın erken saatlerinden itibaren araçlarla fındıklarını TMO'nun Samsun il merkezi ve ilçelerde bulunan depolarının önüne getirdi.

İNCELEMELERDE BULUNDU

TMO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Ahmet Güldal, TMO'nun 1 Kasım'dan itibaren fındık alımlarına başlamasının ardından TMO şubelerine ziyaret etmeye başladı. Samsun TMO Şube Müdürlüğünü ziyaret eden Güldal, yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Çarşamba ilçesinde bulunan TMO'nun alım noktasını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Fındığını TMO'ya satmak için getiren üretici ile sohbet eden Güldal, 'Üreticimizin memnuniyeti bizi mutlu etti' ifadelerinde bulundu.

PAZAR HARİÇ ALIM VAR

Pazar günleri hariç haftanın 6 günü alımların devam edeceği belirten Güldal, 'Giresun, Ordu, Samsun, Trabzon ve Derince şube müdürlüklerine bağlı 15 farklı noktada yaklaşık 200 personelle fındık alımlarına başladık. Üreticilerimiz ÇKS'ye kayıtlı üretim miktarının tamamını (50 randıman fındığı) Levant kalite fındık için 14, Giresun kalite fındık için ise 14,5 TL fiyattan satabileceklerdir. Ödemeler 20 gün içerisinde üreticilerimizin hesabına yapılacaktır' diye konuştu.