Buluşma toplantısı Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda konuşan ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş, Koklear İmplant ameliyatlarının Türkiye'de 15-16 merkez tarafından yapılan nadir ameliyatlar olduğunu belirtirken, Koklear İmplant tedavisi gerçekleştirilen çocuklar ve ailelerini ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Koklear İmplant tedavilerinin yürütülmesinde Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı öğretim üyelerinin özveriyle çalıştığını ve ESOGÜ Hastanesi Başhekimliği'nin de destek vermeye çalıştığını dile getiren Arslantaş, tıp fakültesinin 254 öğretim üyesi ve 430 asistanla hizmet veren, 42 yıllık tecrübeye sahip bir kurum olduğunu ifade etti.
ESOGÜ Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Odyoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Armağan İncesulu, ESOGÜ'de 2005 yılında başlayan Koklear İmplant uygulaması ile bugüne kadar 800'ün üzerinde ameliyatın gerçekleştirildiğini belirterek, tedavilere destek veren tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. İncesulu, Türkiye'deki ilk Koklear İmplant ameliyatının 1987 yılında Eskişehir'de yapıldığını belirterek bu nedenle Eskişehir'in bu konuda çok ayrıcalıklı olduğunu dile getirdi.
Türkiye'nin ilk Koklear İmplant ameliyatını 1987 yılında Eskişehir'de gerçekleştiren Doç. Dr. Bekir Altay ise buluşma toplantısındaki tablonun kendisi için bir sevinç kaynağı olduğunu belirterek çok mutlu ve gururlu olduğunu kaydetti.
ESOGÜ Tıp Fakültesi KBB Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hamdi Çaklı da çok gurur verici bir tablonun yaşandığını, kliniklerinde böyle bir ameliyatın yapılması ve bu kadar çok kişiye hizmet sunulmasından dolayı gurur duyduğunu dile getirdi. P
Son olarak Koklear İmplant Derneği Başkanı Mustafa Koyuncu, 17 yıldır dernek olarak Koklear İmplant kullanıcılarının her türlü sorununa çözüm getirmeye çalıştıklarını belirtirken, tedavisinde çok başarılı sonuçlar alındığını ve 24 bin kullanıcının bu cihazı kullandığını kaydetti. Koyuncu, Koklear İmplant tedavisinde önemli olanın erken tanı ve erken implantasyon olduğunu ama implantasyondan sonra da dil gelişimi için özel eğitimin şart olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından ESOGÜ'de Koklear İmplant tedavisi gerçekleştirilen çocuklar hazırladıkları gösterileri sundular.