OMÜ'lü öğrencilerin oluşturduğu "Bir Projemiz Var Topluluğu", projelerine hız kesmeden devam ediyor. Daha önce Havza ve Vezirköprü'de iki köy okulunu, yine Terme'de bulunan Şehit Mustafa Özdemir İlkokulunu yenileyen öğrenciler, şimdi de Vezirköprü'de bulunan Aydınlı İlköğretim Okulunu yenilemeyi başardı.

ÖZVERİYLE ÇALIŞIYORUZ

Etkinlikle ilgili konuşan gönüllü üniversite öğrencilerden Latif Yat, "Ülkemiz eğitimindeki fırsat eşitsizliğine dikkat çekmek için büyük bir özveriyle çalışıyoruz. Özellikle kırsal kesimdeki okulların fiziksel şartlarının eksikliği ve kaynak konusundaki yetersizlikler bizleri bu çalışmaları yapmaya itti. Bu konuda olumlu bir etki yaratabildiysek ne mutlu bize" diye konuştu.

GURUR DUYDUM
50 gönüllü ile okula gelen ekip, köylülerin de takdirini topladı. Etkinlikleri başından sonuna kadar takip eden köy muhtarı Rasim Çapkın, "Ekip olarak yaptığınız çalışmadan dolayı sizlere müteşekkiriz. Özellikle okul bahçesinde bulunan Atatürk büstünün de iyileştirilmesi bizleri mutlu etti. Bağımsızlığımızın başkahramanı Paşamızı unutmadığınız için ayrıca teşekkür ederim, gurur duydum" dedi.

EĞLENCELİ BİR GÜN

Öte yandan köyde yaşayan çocuklar, sağlık atölyeleri ile ağız-diş sağlığı ve hijyen hakkında bilgilendirildi. Çocuklar üniversiteli arkadaşlarıyla beraber duvarlara resimler çizip aynı zamanda canlı müziklerle eğlenceli bir gün geçirdi.

Barış BUDANOĞLU