Samsun'un Ladik ilçesinde yapılan Hilas Termal Otel ve Spa, muhteşem bir törenle açıldı. İsmini mitolojideki su perisinden alan Hilas Termal Otel ve Spa, 50 standart, 1 engelli, 10 suit oda ve 6 adet özel aile banyosuna sahip. Otelde ayrıca erkek ve kadın olmak üzere 2 ayrı kür merkezi ve 300 kişilik restoran, 150 kişilik kafeterya bulunuyor.

TARİHİ GÜN

Otelin açılış töreninde konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Çok ciddi bir tesisin açılışını yapıyoruz, burası için tarihi bir gün. Bu bölgenin sularının şifalı olduğunu fakat tesislerin yetersiz olduğunu duyuyorduk. Hep söylediğimiz gibi Samsun turizm kenti, sanayi kenti, tarım kenti ama biz bu olanakları tam manasıyla gerekli ölçüde kullanamıyoruz. Havza kaplıcaları gereken ilgiyi görmüyor, Samsun'un turizm potansiyelini çok iyi değerlendirmesi açısından Ortadoğu ülkelerinden direkt Samsun havalimanına seferler başladı. Önümüzdeki sene içinde 100. yıl kutlamaları için ciddi bir hazırlık içerisindeyiz, tüm Türkiye Samsun'u konuşacak. Bu tesise emek veren herkesi tebrik ediyorum. Tesisimizin Samsun'a, ülkemize, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ PROJE

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise, "Böyle bir yatırımı öncelikle hayal eden sonra gerçeğe dönüştürme iradesini gösteren bu iradeyi ve projeyi destekleyen ona kıymet veren ve gerçeğe dönüşmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Ladik doğal zenginlikleri, tabiat varlıkları ve gelecek vaat eden turizm potansiyelleri ile çok önemli bir ilçemiz. Bu potansiyelleri dile getirmek yerine onları somut projelere dönüştürmek onları halkın kullanımına kazandırmak elimizde. Bugün en büyük örneklerinden biri olan projenin açılışını gerçekleştireceğiz" sözlerini kaydetti.

TURİZMDEN PAY ALACAĞIZ

Böyle projelerin Samsun'un turizminin gelişmesine katkı sunacağını söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Denizi, yaylası,doğal ve tarihi zenginlikleri ile ilimiz turizm adına önemli potansiyele sahiptir. Bu anlamda yapılan yatırımların karşılık bulacağına gönülden inanıyorum. Samsun'a 6-7 yıl önce çok sayıda otel yapıldığında oteller mezarlığı olacak deniyordu. Ama bugün oteller ihtiyaca cevap vermiyor. Kaplıcaların artması durumunda Samsun'da kaplıca turizmden önemli bir pay alacaktır" şeklinde konuştu.

ŞİFA KAYNAĞI

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, bu projenin ilçeye kazandırılmasına katkı sunan herkese teşekkür ederek, "Hamam ayağı kaplıcaları uzun yıllar Ladik ilçesine ve çevresine hizmet vermiş, Evliya Çelibi'nin Seyahatname adlı eserinde yer almış suyumuz şifa kaynağıdır. Tüm hastalıklara, huzur arayanlara, sivilce, egzama gibi rahatsızlıkların tedavisine yardımcıdır" diye konuştu.

PROJELER DEVAM EDECEK

Ladik Akdağ Yatırım Turizm İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen, uzun ve özverili bir çalışmayı geride bıraktıklarını belirterek, "Uzun ve özverili bir çalışmayı geride bırakarak, bugünlere getirdiğimiz projemizle ilgili büyük mutluluk ve gurur içerisindeyiz. LAYSİAD ile başlayan Ladik ekonomisine ve istihdamına katkı vermek için kurulan dernek faaliyeti bu açılışta ilk etabı 20 milyon lira olan yatırımı tamamlamış bulunmaktadır.
Böylece ilçenin en önemli değerlerinden olan tarihi 500 yıla dayanan termal su kaynağı Ladik iş adamları tarafından ekonomiye kazandırılmıştır. Projenin devamında otelimizin karşısında bulunan 100 dönümlük arazi satın alınmış olup Ladik'e değer katarak yatırımlar kapsamında 300 adet villa, 200 odalı, 5 yıldızlı otel projesi hayata geçirilecektir''dedi.

YOĞUN KATILIM

Konuşmalarının ardından, protokol tarafından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Davetliler odaları, aile banyolarını ve kafeteryayı gezerek daveti sonlandırdı. Açılış törenine ayrıca, Samsun İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, AK Parti eski Amasya Milletvekili Akif Gülle, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı Murat Toktaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Samsun İl Müdürü Bülent Turan, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Süleyman Karabük ve çok sayıda davetli katıldı.

Buğra Can PAZARLI