Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Şehit Ömer Halisdemir Salonunda Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati'nin iş adamları ile bir araya geldiği toplantıya katıldı. Türkiye ekonomisinin masaya yatırıldığı toplantıyı değerlendiren Başkan Genç, işadamlarının bir şehrin gelişimi için önemli olduğunu ifade ederek, şehirlerin özel sektörle gelişeceğini ve akıllı yerel yönetimle kalkınabileceğini söyledi. Genç, Samsun'un avantajlarının ortak akılla daha verimli hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

ÖNEMLİ AVANTAJLARI VAR

Samsun'un, Karadeniz'in Anadolu'ya ve Rusya'ya açılan kapısı olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Samsun ulaşım avantajlarının yanı sıra, tarım ve turizm gibi önemli avantajlara sahip. Allah'ın bu şehre lütfu olan böyle önemli avantajlara sahip olan Samsun'un mutlaka ticarette ve sanayide üreten, ihraç eden bir şehir olması gerekiyor. Bu şehri mutlaka iş ve aş sıkıntısının olmadığı, gençlerinin gurbete çıkmadığı, tercih edilen bir şehir haline getirmeliyiz. Bunu da bu şehrin dinamikleri olarak ortak akılla gerçekleştirebiliriz' diye konuştu.

YATIRIMCILAR DA TERCİH ETMELİ

İşadamlarının, şehrin kalkınma dinamosu olduğunu ifade eden Başkan Genç, "İşadamlarımız, ticaretçilerimiz ne kadar başarılı olursa şehir de o derece ilerler. Bizim bütün gayretimiz yaşadığımız bu şehri yeniden Anadolu'nun ticaret başkenti, ikinci İstanbul'u yapmak. Samsun bugün ekonomik olarak istenilen seviyede olmasa da, şehri ileriye taşıyacak potansiyel ve avantajlar fazlasıyla mevcut. Bu şehir yatırımcı için tercih edilen bir hale geldiğinde, dinamikleriyle yatırımcıya güven verdiğinde inanıyorum ki çok daha güzel günler görecek' sözlerini kaydetti.