Kadıköy'de 2 kişinin hayatını kaybettiği vale cinayetine ilişkin 5 şüphelinin yargılanmasına başlandı. Duruşma öncesinde olayda hayatını kaybeden Murat Oğuzorhan ve Emre Ağdaş'ın ailesi ve yakınları ellerinde dövizlerle adliyeye girdi. 'Adalet istiyoruz' yazılı dövizleri ellerinde taşıyan taraflar gergin anlar yaşanmasına neden oldu.
Anadolu 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hakan Ekşi cezaevinden getirilirken, tutuksuz sanıklar Adnan Ayhan, Mertcan Güven, Murat Keleşoğlu ile avukatları katıldı. Müşteki avukatları da salonda hazır bulundu.

''Sen nerenin polisisin' diyerek yumrukladılar'

Duruşmada savunma yapan emniyet amiri tutuksuz sanık Adnan Ayhan, olay günü mekana gittiklerini söyleyerek, 'Maktül Murat da bizim masadaydı, alkol aldık. Gece saat 00.00 sıralarında bayan arkadaşımı uğurlamak için kapının önüne çıktık, valeden aracımı istedim. 12-13 dakika bekledim, araç gelmedi. En son valelerden birine 'Benim aracım nerede kaldı yavrum?' dedim. Vale de bana, 'Oğlumlu, yavrumlu konuşma' diyerek küfür etti. Ben de, 'Efendi ol, terbiyesizlik yapma' dedim. O sırada maktul Murat da kapıya çıkmış, valeden birisiyle konuşuyordu. Karşıdakiler bir anda agresifleştiler. Maktul Murat'a yumrukla saldırmaya başladılar. Bir anda kavga başladı, ayırmaya çalıştım. Arbede yaşandı, ben kimseye vurmadım. Aşağı taraftan 8-10 kişilik bir grup geldi. İçlerinden birisi bana, 'Sen nerenin polisisin lan' dedi ve yumruklarla bana saldırmaya başladılar. Kendimi korumaya çalışırken oradan uzaklaşıp bir ticari taksiye bindim' diyerek suçlamaları kabul etmedi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, ateş eden firari sanık Mehmet Halim Toprak'ın 'kasten öldürme' suçundan 2 kez müebbet hapis, sanık Hakan Ekşi'nin 'kasten öldürmeye azmettirme' ve 'kasten öldürmeye yardım etme' suçundan müebbet ve 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti.
Olaydan sonra açığa alınan emniyet amiri Adnan Ayhan, Mertcan Güven ve Murat Keleşoğlu'nun ise 'kasten yaralama' suçundan 1 yıla kadar hapisle talep edilmişti.