Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçeye bağlı Şeyhkoyun ve Mesudiye mahalleleri kırsalında Kıvanç Tekstil Grubu'na bağlı Ekim Elektrik tarafından yapılan Havza Rüzgar Enerji Santrali (RES) şantiyesini ziyaret ederek, ilgililerden bilgi aldı ve incelemelerde bulundu. İkiz ilk olarak şantiye binasını ziyaret etti ve burada Şantiye Şefi Mühendis Veli Ay ile bir süre görüştü.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Ay, inşa çalışmaları devam eden işletmenin toplam yatırım miktarının 60 milyon dolar olduğunu belirterek, 'Bugüne kadar yatırımın yaklaşık 30 milyon dolarlık kısmını gerçekleştirdik. Trafo merkezimiz, enerji nakil hattı bağlantımızı tamamladık. Rüzgar türbinlerinin yol ağı çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah mayıs ayında rüzgar türbinlerini kurarak, elektrik üretimine geçmeyi hedefliyoruz. Kurulacak 16 türbinden 56 megavat elektrik üretimi geçekleştirilmesi planlanıyor' diye konuştu.

SÜREKLİ BİR İHTİYAÇ

İkiz ve Ay daha sonra inşaatı tamamlanan RES trafo merkezini ve yapımı devam eden rüzgar türbinlerinin yol ağı çalışmalarını inceledi. Başkan İkiz, ülke olarak yenilenebilir enerji kaynakları açısından oldukça büyük bir avantaja sahip olduğunu dile getirerek, 'Enerji önemli ve sürekli bir ihtiyaç. Bu ihtiyacın karşılanması ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için bu tür yatırımlar çok önemli. İlçemizde yapılan bu yatırım ile hem istihdam sağlanacak hem de ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanmasında yönünde önemli bir yatırım olacak' ifadelerini kullandı.