ESO'da 2'nci ve 16'ncı Meslek Grubu; makina ekipman kurulumu, atık yönetimi ve bina inşaat sektöründe faaliyet gösteren firmalara yönelik düzenlenen fuara kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri de katıldı. ESO'nun Hizmet Binasında yapılan fuarın açılışında konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş 'Her hafta farklı farklı sektörler ile bir araya geliyoruz, komşularımızın ne iş yaptığını öğreniyoruz. Fuarlar ile Eskişehir'deki yerlilik oranımızı artıyoruz. Şehir dışından işbirliği kurduğumuz tedarikçilerimiz varken fuarlar sayesinde bu firmaları Eskişehir'e taşımaya çalışıyoruz. Hep şunu söylüyorum; dünya stratejik işbirlikleri ile yürüyecek ve şirketlerimizi böyle geliştireceğimiz bir döneme geliyoruz. Özellikle 2020'den sonra bunu göreceğiz' açıklamalarında bulundu.
'Afrikalı 30 büyükelçi ESO'ya gelecek'
İşbirliği ve firmaların pazar paylarının geliştirilmesine yönelik çalışmaları olduğunun üzerinde duran Kesikbaş, '30 Afrika ülkesinin büyükelçi ve ticaret ataşeleri önümüzdeki hafta ESO'da sanayicilerimiz ile bir araya gelecek. Afrika ülkeleri ile işbirliği sağlamak isteyen tüm firmalarımızı toplantımıza davet edeceğiz' ifadelerini kullandı.
'Tesislerimiz örnek gösteriliyor
Atık yönetimi ile ilgili fuar açılışında değerlendirmelerde bulunan ESO Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Benli, 'Fuarlar sayesinde herkes birbirini tanıyor ben özellikle sektörümün atık, geri dönüşümün temsilcisi olarak burada bulunuyorum. Bütün sanayi kuruluşlarının, tehlikeli tehlikesiz atık sorununu çözen, ekonomiye kazandıran firmalarız. Eskişehir bu konuda öncü, örnek bir şehir haline geldi. Ankara özellikle buradaki tesislerimizi örnek olarak gösteriyor. Güvenebileceğiniz firmalarımız ile işbirliklerine hazırız' diye belirtti.
Fuar açılışında konuşan Meclis Üyesi ve 16'ncı Meslek Komitesi Başkanı Erol Öz, 'Fuarlar gerçek anlamda çok etkili oldu. Kimse kimsenin ne iş yaptığını bilmiyordu fuarlar sayesinde kişiler birbirleri ile tanışma fırsatı buldu' şeklinde belirtti.
2. Meslek Komitesi Başkanı Cumhur Özkalay da açılışta, 'Fuarlar ile her hafta farklı sektörde yer alan firmaların yeteneklerini öğreniyor, yeni işbirlikleri sağlama imkanlarına erişiyoruz. Aynı zamanda her hafta Meslek Komitelerinin toplantılarını da fuarlar ile genişletilmiş bir şekilde yapmış oluyoruz. İşbirliklerimizi geliştirmenin yanında toplantılar ile problemlerimizi de ortaklaşa çözüme kavuşturmayı hedefliyoruz' diye konuştu.