Samsunspor: STAT GEZİLDİ

Samsunspor Başkanı Erkurt Tutu ve yönetim kurulu üyeleri, yapımında artık son aşamaya gelinen Tekkeköy 19 Mayıs Stadyumu'nda basın toplantısı düzenledi. Yeni stadın ilk basın toplantısı olma özelliği de taşıyan toplantıda Başkan Tutu, tüm konulara samimiyetle cevaplar verdi. Toplantının sonunda Başkan Tutu, yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk'le birlikte Tekkeköy 19 Mayıs Stadyumu'nu gezdi.

ZOR BİR GÖREV

Başkan Tutu, toplantıda şunları kaydetti: "Göreve geleli tam 2,5 yıl oldu. En baştan anlatmak gerekirse göreve gelirken borcun 42-43 Milyon Türk Lirası civarında olduğunu sanıyorduk. Ancak bağımsız bir şirkete yaptırdığımız araştırmanın ardından borcun 67 Milyon TL ile 69 Milyon TL arasında olduğu gerçeği karşısına çıktı. Rakam da hem artan kur, hem de avukat ve dava paralarının da eklenmesiyle sürekli değişiklik gösteriyordu. Zor bir yükün altına herşeyi göğüsleyerek girdik."

ŞAŞIRTAN BORÇLAR

"Öyle borçlar çıktı ki karşımıza biz de şaşırdık. YEDAŞ'a elektrik, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na stat kirası borcu çıktı. Listede alacağı bile olmayan oyunculara borç çıktı. Eski basketbolculara borç çıktı. Eski Başkan Kazım Yılmaz görev süresinde takıma 13 Milyon 500 Bin Türk Lirası borç veriyor. Bunun 10 Milyon Türk Lirası ödendi ama aradaki kur farkından kendisine hala 13 Milyon Türk Lirası borç var. Ancak bir çok konuyu çözdük. Şu anda TFF 1. Ligi standartlarıyla bile borçlarımız ödenebilir hale geldi."

ÖDEMELER DÜZENLİ

"SSK'ya, maliyeye diğer alacaklılarımıza, mevcut takıma, personele borcumuzu, maaşlarını, alacaklarını ödüyoruz. Şu anda da borcumuz 47-48 Milyon Türk Lirası civarında. Kur farkı olmasa daha da azalırdı. Bu yıl şu ana kadar 24 Milyon Türk Lirası ödeme yaptık. Bunun sadece 17 Milyon Türk Liras geçmiş döneme ait. Toplamda 28 Milyon Türk Lirası olan eski oyuncu alacaklarını 8 Milyon Türk Lirası'na kadar düşürdük. Bu ödemelerde Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın Valimiz İbrahim Şahin'in ve diğer destekcilerimizin katkısı çok büyük."

SORUN YÖNETİCİ

"Türk futbolunun en büyük sorunu yöneticilerde yani bizlerde. Samsunspor için de bu durum geçerli. Ben de bunu üzerime alıyorum. Kulüplerin en büyük sorunu tamamen biziz. Doğru yönetemediğimiz için kulüpler borç batağına sürükleniyor. Bu sezona da transfer yasağıyla başladık. Mevcut kadroda da çok eleştirilmemize neden olan iki oyuncuyu takımda tutamadık. Bu durum altyapımız için de aslında büyük bir şanstı. Ancak maalesefki altyapı oyuncularımızla beklenen performansı gösteremedik."

SORUN YAŞADIK

"Engin Korukır istifa etti yerine Osman Özköylü'yle anlaştık. Kendisinin de bizi Süper Lig'e taşıyabileceğini düşündüğümüz için 2,5 yıllık sözleşme imzaladık. Hocamıza inanıyorduk ve halen de inanıyoruz. Devre arası tüm futbolcuları hocamızın bilgisi dahilinde yaptık. İstikrardan da her zaman eleştirilmeme rağmen yanayım. Her ailenin içinde sorun vardır. Bizim de hocamızla zaman zaman fikir ayrılığına düştüğümüz sorunlarımız oldu. Bundan doğal da bir şey yok, herkes aynı şekilde düşünmez."

OTURUP KONUŞURUZ

"2,5 yıllık başkanlığım boyunca takımımın başında hoca varken, bir antrenörle telefonda bile görüşmedim. Benim takımın başında güvendiğim, inandığım bir isim varken neden böyle bir şey yapayım ? Bizim büyütülecek sorunlarımız yok. Bizim sorunlarımız her kulüpte olacak şeyler. Osman Özköylü, ligimizin en iyi hocalarından birisi. Hocamızla 2,5 yıllık sözleşme var. Yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz. Sezon sonunu hocamızla oturur konuşuruz. Ne yapılması gerekiyorsa da yapılacaktır."

YASAK GELECEK Mİ ?

"Önümüzdeki sezon başında bize yaklaşık 3 Milyon Türk Lirası civarındaki bir dosya önümüze çıkabilir. Bunun kaygısı var ama ortada henüz bir şey yok. Bu da çok büyü bir sorun teşkil etmez. Samsunspor bugünkü kadrosuna hocasından alacağı raporal birlikte transferler yapacaktık. Şampiyonluğa oynayacak takım oluşturacaktır. Bundan hiçkimsenin şüphesi olmasın. Dediğim gibi Samsunspor önümüzdeki sezon yeni stadıyla güçlü kadrosuyla şampiyonluğa oynayacaktır."

15 BİN FORMA SATTIK

"Aramızdan bir arkadaşımızı basın sözcüsü olarak belirleyeceğiz. 30 Haziran'da Olağan Genel Kurul var, bununla ilgili gerekli açıklama da yapılacak. Eşya Piyangosu ve Bu Aşkın Kahramanı Sensin projesiyle de çok konuşulanlar oldu. Biz bu zamana kadar 15 bin 800 adet forma sattık. Genel paralar banka kayıtlarında var. Piyangodan toplanacak paranın kullanılacağı yeri önceden Milli Piyango'ya bildirdik ve oralara kullandık. Bunun da tüm kayıtları mevcuttur. Şaibeli hiçbir şey yoktur."

HER AYRINTI DÜŞÜNÜLDÜ...

Gençlik ve Spor Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, "Ülkenin her yerine stat yapıyoruz. Samsun stadı he mimarisi hem de içerisindeki yaşam alanlarıyla diğerlerinden farklı. Bunun için de tamamlanması diğer statlara göre uzun sürdü. Ancak bittiğinde herkes görecekki her ayrıntısı düşünülmüş, muhteşem bir eser ortaya çıkaracağız. Işıkların çizgileri çizilecek. Koltuklar bu hafta içinde tamamen bitecek. Asfalt yapımı başlayacak. Soyunma odaları geldi. Numaralama çalışmaları devam ediyor. Bu stat şu anda 10-15 gün sonra maç oynanabilecek durumda bulunuyor"dedi.

AYLIK MASRAFI 150 BİN TL

Başkan Erkurt Tutu, basın mensuplarına stadın tüm bölümlerini tek tek gezdirerek bilgiler verdi. Başkan Tutu, elektrik, su, doğalgaz, çim bakım ve personel masrafı aylık 150 Bin Türk Lirası olan stattan aylık da yüksek gelir beklediklerini söyledi.