Çaldıran Belediyesi tarafından düzenlenen ve jandarma komutanlığının organizasyonuyla Hacı Haydar Yıldırım Camii'nde verilen mevlide Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, 6. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Şahin Yenilmez, İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Türker Cice, İlçe Emniyet Müdürü Korkmaz Polat, İlçe Müftüsü Fikri Göncü, askerler, Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ayhan Kahraman ile vatandaşlar katıldı. Müftü Fikri Göncü'nün okuduğu mevlit ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından cami cemaatine yemek ikram edildi.
Çaldıran Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Tekin Dundar, 6 Kasım 2017 tarihinde Doğubayazıt ile Çaldıran ilçeleri arasındaki Tendürek Dağı Gülizar bölgesinde çatışma çıktığını hatırlatarak, 'Çatışmada İlçe Jandarma Komutanlığımızda görevli Jandarma Üsteğmen Mehmet Sakallı Komutanımız şehit olmuştu. Vatan uğruna hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, hatıraları önünde bir kez daha saygı ile eğiliyorum. Şehitlerimiz her zaman olduğu gibi bugünde, yarınlarda da yüreğimizde yaşamaya devam edeceklerdir. Şehitlerimize minnettarız. Çaldıran Belediyesi olarak bugün öğlen namazında komutanlarımızın da katılımıyla ilçemizde mevlit verilerek Kur'an-ı Kerim okutuldu' dedi.

'Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir'
'Vatandaşlarımız, terörün ülkemize, il ve ilçemize verdiği zararların artık farkına varmıştır' diyen Dundar, konuşmasını şöyle sürdürdü:
'Terör ilçemizin gelişimine, istihdamın sağlanmasına büyük engel olmuştur. Ülkemizin kalkınmasını istemeyen güçler, ülkemizde kaos ortamı oluşturarak emellerine ulaşma çabasındadır. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir. Yabancı unsurların emellerine fırsat vermediği gibi halkımız da inşallah o fırsatı vermeyeceklerdir. Terörün gerçek yüzünü görmüşlerdir. Terörden dolayı Çaldıran-Doğubayazıt yolu uzun zamandır kapalıdır. Bunun zararını sadece bölge haklımız yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşlarımızla el ele vererek inşallah yaşanan olumsuzlukları sonlandıracağız.'
Cami önüne asılan Tendürek şehitlerinin bulunduğu fotoğraflara bakarak duygulu anlar yaşayan vatandaşlar ise, tüm şehitlere rahmet dileyerek, dualar ettiler.

Şehit Üsteğmen Sakallı için mevlit okutuldu