Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, KİT Komisyonunda TRT'nin 2016 yılına ait Sayıştay raporlarının görüşülmesinde söz aldı ve TRT' in her türlü gelirlerinin 81 milyon vatandaşın ortak katkıları ile karşılandığını ifade etti. Zeybek, 'TRT yayın yaparken, 81 milyon yurttaşımızın hassasiyetlerini dikkate alarak yayın yapmalı' diye konuştu.

GÜVEN VE SAYGI ARTAR

CHP'li Zeybek, 'TRT'nin mali açıdan özerk bir yapıya kavuşması ve yayınlarında tarafsız, objektif ölçütlerle yayın yapması, kuruma olan güven ve saygıyı artıracaktır. Finansman giderlerinin karşılanmasında siyasi gelişmelerden etkilenmeyecek bir yapıya kavuşması önemlidir. TRT'nin 2016 yılı gelirlerinin toplamının yüzde 86'sı elektrik enerjisi hasılat paylarından oluşuyor. Cep telefonlarından yüzde 6, bilgisayarlardan yüzde 2 oranında bandrol ücreti alınıyor. TRT yayınlarının iktidar lehine, muhalefet partileri aleyhine yayın yaptığı yönünde bir kanaat oluştu. TRT'nin gelir kaynaklarında vatandaşlar arasında ayrım yapmadan, herkesten gerekli katkıları aldığı gibi yayınlarında da tarafsız, objektif her kesimin beklentileri doğrultusunda yayın yapmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

TRT ile ilgili birçok ziyaret aldıklarını dile getiren Zeybek, 'TRT yayınlarında ideolojik, mezhepsel ve ayrıştırıcı yayınlar yapılıyor. Bu şekilde yayın yapmayı engellemenizi ve toplumun tamamının hassasiyetleri dikkate alarak yayın yapmanızı bekliyoruz. TRT kurumunun yayınlarında; toplumun inanç ve kültürel değerleri dikkate alarak, yayın yapmanız kuruma olan güven duygusunu artıracaktır. Bunun tersini yapmanız durumunda TRT kurumuna olan güven duygusu azalıyor. Devlet, milletin tümüne hizmet etmekle mükelleftir. TRT'de devletin kurumu olduğundan bütün milletin değerlerine göre hizmet vermelidir' şeklinde konuştu.