Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, maç sonrası yaptığı açıklamada, Trabzonspor karşısında bugün mükemmel bir performans sergilediklerini belirterek, 'Karşılaşmanın daha zor olacağını düşünüyorduk. Futbolcularımız iyi konsantre oldular. Yakaladığımız pozisyonları iyi değerlendirdik. İkinci yarı sahaya çıktığımızda daha baskılı oynadık rakip takımı kalemize yaklaştırmamaya çalıştık' şeklinde konuştu.
Şu an lig sıralamasına baktıklarında bir maç fazlasıyla ikinci sırada olduklarını kaydeden Bulut, 'Bu umut verici bizim için. Ama önemli olan sezon sonunda ne olacağımız, hedefimiz halen ilk on içerisinde olabilmek' dedi.
Adının son dönemlerde Fenerbahçe ile anılması konusunda da bir gazetecinin sorusunu yanıtlayan Bulut, 'Şu an Yeni Malatyaspor'un hocasıyım. Buradaki hedeflerimiz var. İnşallah sezon sonuna kadar burada en iyi şekilde götürmeye çalışacağız. İnşallah bundan sonraki maçlarda da aynı performansı sergileriz' ifadelerini kullandı.

Trabzonspor cephesi
Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman ise maç sonrası yaptığı kısa açıklamada, kaybettikleri için son derece üzgün olduklarını dile getirerek, 'İlk yarı içeriye 2-0 yenik girdik ama oyun olarak bizi ümitlendiren bir oyun vardı. Bulduğumuz pozisyonlar var. İkinci yarı sahaya çıkarken maçı çevirebileceğimiz umuduyla çıktık ama ikinci yarının hemen başında yediğimiz iki gol bizi oyun olarak da moral olarak da geriye etti' diye konuştu.
Skorun kendileri için çok ağır olduğunu belirten Karaman, 'Futbolun içerisinde her şey var ama bizim tarzımızdaki takımların kolay kolay hazmedebileceği bir sonuç değil o yüzden çok üzgünüm. Özrümüzü kabul etsinler' dedi.