Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Samsun Şube Başkanı İbrahim Gür, İntibak Yasası ve promosyonlar konusunda açıklamada bulundu.

Gür, intibak konusunda Anayasa Mahkemesi'nin kararını beklediklerini, geçtiğimiz aydan itibaren dağıtımına başlanan 375-450 TL arasındaki promosyonların da 3 yıllık süreç için yetersiz olduğunu dile getirdi.

MERAKLA BEKLİYORUZ

İntibak Yasası konusunun Anayasa Mahkemesi'nde olduğu ifade eden Gür, "İntibakın 2000 yılı sonrası emekli olanlara uygulanmaması tartışmalara neden olmuştu. Yaklaşık 5 milyon kişi gözünü Anayasa Mahkemesi'nden çıkacak karara çevirdi. Eğer mahkemeden bu yönde bir karar çıkarsa 355 TL'ye varan zamlar söz konusu olacak. Sonucu merakla bekliyoruz" diye konuştu.

EMEKLİ POROMOSYONLARI YETERSİZ

Geçtiğimiz aydan itibaren dağıtımına başlanan emekli promosyonlarıyla ilgili de konuşan Gür, "Emekliler promosyonlarını almaya başladı. Aylık maaşı 2 bin TL'den az olanlara 375 TL, 2 bin TL'nin üzerinde olanlara ise 450 TL dağıtıldı. Başlangıç açısından baktığımızda gayet iyi; fakat 3 yıllık süreci kapsaması dolayısıyla promosyonların yetersiz olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU