Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Nihat Gönül yönetiminde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserini muhteşem şekilde sanatseverler ile buluşturan Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu şimdi de Atatürk'ü Anma Özel Konserini sunacak.

29 EKİM KONSERİ BÜYÜLEDİ

Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserinde, Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Doç. Dr. Murat Salim Tokaç, İl Kültür Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Osman Kara, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Şevki Başyurt ve protokolün katılımıyla müthiş bir konser sundu. Konser sonunda konuşma yapan Kaymak, Şahin ve Tokaç, cumhuriyetin anlam ve önemine dikkat çekerek, Şef Nihat Gönül şahsında emeği geçenlere teşekkür etti.

ATATÜRK'ÜN SEVDİĞİ ŞARKILAR

11 Kasım Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salonda Şef Nihat Gönül'ün yönetiminde saat 20:00'de başlayacak olan konserde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Solist Serkan Varol, Ata'ya Ağıt adlı eserini seslendirecek. Daha sonra Bülent Nuran'ın sunacağı 'Mani oluyor halimi takrire Hicabım' adlı eserden sonra koro, Atatürk'ün sevdiği Balkan ve Rumeli türkülerini icra edecek.

SANATSEVERLERİ BEKLİYORUZ

Konserin ikinci bölümünde ise solist Dilara Küçükkeskin ve Nihat Senen dörder eser seslendirecek. Koro Müdürü Kemal Yurt, 'Her yıl saygıyla andığımız Atatürk'ün ölüm yıldönümünde koromuzun şefi Nihat Gönül yönetiminde sunacağı 'Atatürk'ü Anma Özel Konserinde tüm Samsunlu sanatseverleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız' dedi.