Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İstanbul'da 132, Ankara'da 50, İzmir'de 27, Kocaeli'nde 26, Bursa 13, Hatay 11, Mersin 9, diğer illerde ise 88 firmanın konkordato ilanında bulunduğunu ifade etti
Pekcan, Bakanlığının ve bağlı kurumların 2019 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda milletvekillerinin soru ve eleştirilerini yanıtladı.

Bakanlıkta görevde bulunduğu 4 ayda çok güzel işler başardıklarını dile getiren Pekcan, "Bu doğrultuda devam edeceğiz. Yaptığımız işten memnunuz. İnşallah hep beraber daha güzel şeyleri yaşamak için daha fazla çaba sarf edeceğiz. Amacımız, ihracatın önünü açmak" diye konuştu.

Turquality destekleri hakkında da bilgi veren Pekcan, bugüne kadar 162 firmanın 173 markasının söz konusu uygulama kapsamında olduğunu kaydetti. Pekcan, 87 firmanın aynı sayıda markasının da marka programı kapsamında desteklendiğini, hizmet ihracatı anlamında da 21 firmanın destek aldığını belirtti.

İKİ TARAFI DA KORUYOR

Son günlerde artan konkordato ilanlarına de değinen Pekcan, hem alacaklıyı hem de borçluyu koruyan bir taslak üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Pekcan, bugüne kadar 356 firmanın konkordato ilan ettiğini belirtti, İstanbul'da 132, Ankara'da 50, İzmir'de 27, Kocaeli'nde 26, Bursa 13, Hatay 11, Mersin 9, diğer illerde ise 88 firmanın konkordato ilanında bulunduğunu ifade etti.

Pekcan, girdileri döviz cinsinden olmayan ürünlerin fiyatlarındaki spekülatif artışları takip ettiklerini belirterek, şunları kaydetti: "Bu takip, serbest piyasanın sağlıklı işlemesi açısından da bir gerekliliktir. Biz bu denetimleri geçici olarak yapıyoruz. Bunlara devam etmeyeceğiz ama öyle bir dönemden geçtik ki burada gerçekten fırsatçılar türedi. Biz bakanlık olarak tespitte bulunuyoruz ama ceza kesmiyoruz. Bunları tespit edip kendilerinden savunma istiyoruz, bunları değerlendiriyoruz. İlgili kurulu var, kurul kararıyla ceza uygulanıyor."