Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi Türk Sanat Musikisi Korosu tarafından, Engin Candan şefliğinde "Atatürk'ü Anma Konseri" gerçekleştirildi.

Atakum Sanat Merkezi'nde, iki bölüm olarak icra edilen konserde; "Yanık Ömer", "Havada Bulut Yok", "Yeni Cami Avlusunda Ezan Sesi Var", "İncecikten Bir Kar Yağar", "Kapat Gözlerini", "İzmir Marşı" gibi eserler, solo ve koro olarak seslendirildi. ADD Doğu Karadeniz Bölge Sorumlusu Birol Yelekin ve ADD Şube Başkanı Işık Özkefeli de misafir şarkıcı olarak birer şarkı seslendirdi.

SONUNA KADAR YOLUNDAYIZ

Konser öncesi bir konuşma yapan ADD Samsun Şube Başkanı Işık Özkefeli, "Bizler Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün akıl ve bilim ışığında, çağdaş Türkiye için onun bıraktığı evrensel değerlere sonuna kadar, onun aydınlık yolunda sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu koronun oluşumunda ve bu konserin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞEF CANDAN'A PLAKET

Konser sonunda ise, koronun 3 yıldır şefliğini üstlenen Engin Candan'a, koro şefliğini bırakması dolayısıyla Başkan Işık Özkefeli tarafından hediye takdim edildi. Öte yandan konsere, Samsun Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Samsun Tabip Odası Başkanı Dr. Murat Erkan da katıldı.

Barış BUDANOĞLU