Roman vatandaşların yoğunlukta olduğu Canik Yavuz Selim Mahallesi'nde, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi açıldı. Bünyesinde aile bahçesi, sıbyan mektebi, müzik okulu, gençlik merkezi ve düğün salonu bulunduran Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinin açılış töreni, mehteran takımının gösterisiyle başladı. Ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi.

ONURLU DURUŞ

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, il başkanı olduğu dönemde de Romanların desteğini hissettiklerini belirterek, "Sözüyle, sazıyla, türküsüyle, insan yaşamına renk katan aynı zamanda vatanına, ezanına bağlı, bir o kadar da vatanperver Roman kardeşlerim, hepiniz hoş geldiniz. Siz bizi bilirsiniz, biz sizi tanırız. Mahallenize geldiğimizde bizi hep yoğun ilgiyle karşıladınız. Benim il başkanlığı yaptığım dönemde de Romanlar hep bizim yanımızda oldu. Onurlu bir duruş sergileyen sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

TABULAR YIKILDI

AK Parti'nin 'Yaratılanı severiz, yaradandan ötürü' anlayışıyla hareket ettiğini belirten Köktaş, "780 bin metrekare toprağımızda yaşayan 81 milyon vatandaşa eşit davranıyoruz. Buna öncülük yapan, riyakarlık yapmadan dik durmayı bize gösteren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederiz. Ülkemizde birçok tabuyu yıktı, birçok karanlık odaya kilit vurdu. Bu merkeze, vatanı böldürtmemek için yıllarca mücadele etmiş ve hain bir suikaste kurban gitmiş Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi, sizlere ve başkanımıza yakışan onurlu bir davranış olmuş" sözlerini kaydetti.

GÖNÜLLER İNŞA EDİLMİŞ

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Roman çocuğu olmaktan gurur duyduğunu ifade ederek, "Ege'nin incisi İzmir'den Türkiye'nin gözbebeği Canik'e selam getirdik. Tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Onların kanıyla biz bu topraklarda yaşayabiliyoruz. Canik'e geldiğimden beri şunu gördüm: Canik yeni baştan inşa edilmiş ama asıl inşa gönüllere yapılmış. Başkanımız uluslararası kamuoyunda da Roman dostu belediye olarak takdir edildi. Bugün Türkiye'de Roman açılımı varsa, bunu borçlu olduğumuz kişi Cumhurbaşkanımızdır. Hayatın her alanında sosyal dışlanmaya son vermek için var gücümüzle çalışıyoruz ve bu konuda en büyük desteği Cumhurbaşkanımız veriyor" ifadelerini kullandı.

CANİK DESTEĞE DEVAM EDECEK

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, AK Parti belediyeciliğinin farkına vurgu yaparak, "Fiziki olarak harika bir yapı kurulmuş. Başkanımıza, teşkilatlarımıza, çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Hem fiziki olarak güzel hem de işlev olarak güzel bir çalışma. İsmi de güzel. Bu ülke için hizmet edenlerden Allah razı olsun ama problemleri teşhis edip tedavi eden AK Parti olmuştur. Sizlerin de desteğiyle Canik AK Parti'ye destek vermeye devam edecek" şeklinde konuştu.

ROMAN KÜLTÜRÜ GÜÇLENECEK

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, benzer yatırımlarla Roman kültürünün güçleneceğini söyleyerek, "15 yıla yakındır burada sizlerle birlikte görevimi yerine getiriyorum. Hiçbir zaman bağımızı koparmadık. Bir şehirde renkler çok ise o şehirin, ülkenin zenginliği büyüktür. Romanlarımızın kültürünü yarınlara taşımak için bu tesisleri yapmak görevimiz. Birlikte üzüldük, birlikte sevindik ama hiç birbirimizi aldatmadık. Bunun için teşekkür ediyorum. Şehirler sadece taştan topraktan ibaret değil. Şehirlerin de kalbi vardır. Sadece kültür merkezi yapmadık, hemen üstüne camimizi yaptık. İnsanda kalp ne ise şehirde de cami odur. Biz sadece yol yapmadık, aynı zamanda şehrin kültürünü dönüştürecek kültür merkezleri yaptık. İnanıyorum ki; bugün evlerinizde daha mutlusunuz. Biz Roman vatandaşlarımızın da huzur ve mutluluk içinde yaşamasını sağlayacak çalışmalar yaptık. Yatırımlar devam edecek, Roman kültürü güçlenecek" sözlerini kaydetti.

CANİK, TÜRKİYE'DE ÖRNEK

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar ise Romanların hayatında her alanında faaliyette olduğunu belirterek, "Bugün bizi buraya davet eden belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Sivil toplumda, siyasette, Meclis'te olacağız. Cumhurbaşkanlığında zaten Recep Tayyip Erdoğan var. O en büyük Roman. Canik, Türkiye'de örnek olan bir yer" ifadelerini kullandı.
Protokol konuşmalarının sona ermesiyle dualarla açılış kurdelesi kesildi. Ardından protokol üyeleri, merkezi gezerek bilgi aldı. Açılış törenine ayrıca, İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, PTT-DER Başkanı Onur Karagöl ve çok sayıda Roman vatandaş katıldı.

Şükrü Berk ASKAR