Söz konusu binanın "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" çerçevesinde yıkıldığını belirten Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, "Bu yıkımdan vatandaşın yüzde doksanı memnun" dedi.

MAHKEME DEVAM EDİYOR

Bundan bir süre önce yıkılan bina nedeni,yle mağdur olduklarını öne süren 9 düklkan sahibi bir yerel gazeteye verdikleri ilan ve daha sonra Mehmetcik Meydanı'nda Haber Gazetesi'ne yaptıkları açıklamada Havza Belediyesi'nin kendilerini mağdur ettiğini öne sürmüşlerdi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, gazetemize yaptığı açıklamada, "Mehmetçik Meydanı'nda bulunan 3 katlı binaya 5 yıl önce 6306 Sayılı Afet Riski Yasa gereğince Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce depreme dayanıksız çürük raporu verildi. Belediye olarak 9 dükkan sahibi ile bu konuda toplantılar yaptık. '9 dükkanı yapıp size teslim edelim, üstündeki 2 katı da belediyemize yapalım' dedik. Fakat dükkan sahipleri bu teklifimizi kabul etmediler. Raporlara ve yıkım kararına itiraz ettiler, 4 yıl boyunca anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Belediyemiz bu binadaki hissesini satışa çıkardı. 3 defa ihale yapıldı fakat katılan olmamıştır. 18/12/2017 tarihinde gerçekleşen 4. İhaleye, iki kişi katıldı ve bine en yüksek fiyatı veren kişiye verildi. Bir yıldır da bu bina ile belediyemizin hiçbir ilgi ve alakası kalmamıştır. 10 kişiye ait tapu kayıtları yenilenmiş herkesin tapusu mevcut olup belediyemiz tarafından tapuların alınması söz konusu olmayıp, hak sahiplerinin hiçbir hakları zayi olmamıştır. 10 hissedar kendi aralarında anlaşarak 07/03/2018 tarihinde binayı yıkmışlar, fakat daha sonra yapım konusunda aralarında anlaşmazlık çıkmış ve 1 yıldır da anlaşamamışlardır. 10 hissedar birbirlerine karşı Havza mahkemelerinde birçok davalar açmışlar ve şu anda mahkemeler devam etmektedir. Mahkemelerin sonucunun da herkes tarafından beklenilmesi gerekiyor' dedi.

YÜZDE 99'U MEMNUN

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz'in açıklamasında daha sonra şu ifadeler yer verildi: 'Konunun gündeme gelmesi zamanlama olarak çok manidar. Seçim sathına girdiğimiz bu günlerde maalesef Belediyemizle hiçbir ilgi ve alakası olmayan bu konuda karalama kampanyaları başlatıldı. Bunları yapanlar 50 yıldır Havza'nın kaderi ile oynayanlardır. Belediyemizden 15 yıldır menfaat ve rant sağlayamayanlardır. 15 yılda nüfusuna göre Türkiye'de ve Samsun'da en fazla yatırım alan ilçemizde bu yatırımları durdurmak isteyen ve şahsi menfaatlerini, ilçenin menfaatleri önünde görenlerin kimler olduğunu 40 bin Havzalı bilmektedir. Ayrıca bu karalama kampanyasını yapanlar hakkında belediyemiz tarafından haklarında suç duyurusunda bulunulacağı kamuoyuna duyurulur.'