Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 9 ayda verilen 4 bin 730 yatırım teşvik belgesinin 117 milyar liralık sabit yatırıma dönüşmesiyle, 205 bin kişinin istihdamının planlandığını bildirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank,sanayideki ara malı ithalatını azaltmak üzere uçtan uca Yerlileşme Programı'nı yakında ilan edeceklerini bildirerek, "Amacımız orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretimin payını uluslararası pazarlara entegre bir biçimde daha da artırmaktır. Bu kapsamda, sanayide girdileri yerlileştirirken, odak alanlarda geleceğin teknolojilerinin Ar-Ge'sini yapacağız" dedi.
Varank, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Bakanlığı ile bağlı ve ilgili kuruluşların 2019 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumunda, yeni teknolojilerin üretimin her aşamasına yoğun şekilde nüfuz ettiği yeni evrede, Türkiye'nin bu süreci en iyi şekilde değerlendireceğini söyledi.
Döviz kurundaki saldırıların ve dışsal şokların en yoğun olduğu ağustos ayında, sanayi üretim verilerinin piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini hatırlatan Varank, yılın 8 ayı itibarıyla geçen seneye göre ortalama yüzde 6,6'lık sanayi üretimi artışı gözlemlediklerini belirtti.

Varank, sanayideki ara malı ithalatını azaltmak üzere uçtan uca Yerlileşme Programı'nı yakında ilan edeceklerini açıklayarak, "Amacımız orta-yüksek ve yüksek teknolojili üretimin payını uluslararası pazarlara entegre bir biçimde daha da artırmaktır. Bu kapsamda sanayide girdileri yerlileştirirken, odak alanlarda geleceğin teknolojilerinin Ar-Ge'sini yapacağız" diye konuştu.