MHP Samsun Milletvekili ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Erhan Usta, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşmeleri sırasında İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sert eleştirilerde bulundu.

Usta, MHP'nin terörle ilgili tüm uyarılarının dikkate alınmadığını, terörün bugünkü noktaya ulaştığını ve terör örgütünden sonra ikinci sorumlunun hükümet olduğunu söyledi.

TAŞERON OLMAMALI
Dış politikada Türkiye'nin duruşunun milli çıkarlar doğrultusunda olması gerektiğini belirten Erhan Usta, "Türkiye, hiç bir ülkenin taşeronu olmamalı. Bakın, 1984, 2015, otuz yıl, otuz bir yıl olmuş. Otuz bir yıl önce doğan insanlar şimdi orta yaşlı hale geldi ve bunlar hep terörle büyüdüler. Dolayısıyla şu andaki, özellikle gençlerin, yine yaşlı kesimin devleti anlayabildiğini düşünüyorum ama orta yaşlıların, gençlerin şu anda devletin pozisyonunu çok iyi anlayabildiğini, bizim pozisyonumuzu çok iyi anlayabildiğini ben düşünmüyorum. Çözüm süreci esnasında, bireysel yüzlerce olay biliyorum. Bize bölgeden geldiler, anlattılar. Yani karşımızda örgütün beş katlı binası var, çocuklar getiriliyor köylerden, orada eğitiliyor. Her türlü şey yapılıyor kızlı erkekli. Genç çocuklara hoş gelebilecek her türlü imkan orada sağlanıyor. Uyudunuz, devleti de uyuttunuz Sayın Bakan. Bunların talimatlarını da çoğu zaman belki de İçişleri Bakanı olarak sizler verdiniz bunlara dokunulmaması konusunda. Şimdi, artık zararın neresinden dönülürse kardır. Yani bu gençleri bu terör örgütünün ağından kurtarmamız lazım. Bunlar böyle hepsi silahla filan olabilecek meseleler filan değil. Yani ne kadar insanla mücadele edebilirsiniz? Yani nihayetinde bunlar bizim ülkemizin birinci sınıf vatandaşıdır" dedi.