Samsunlu Mobilyacı İş Adamları Derneği ( MOBİD) üyesi iş adamları, UR-GE projesi kapsamında gerçekleştirdikleri Katar ziyaretinin sonuçlarını değerlendirmek için bir araya geldi.Katar ziyaretinin Samsunlu Mobilya üreticileri açısından olumlu sonuçlar çıkarımında bulunan MOBİD üyeleri, bundan sonraki süreci iyi değerlendirip ihracat hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor.

KATAR TEMASLARI DEĞERLENDİRİLDİ

Samsun Mobilyacı İş Adamları Derneği Başkanı Bahattin Eker, "Derneğimizin uyguladığı UR-GE projemiz kapsamında ilimizden KATAR'a iş görüşmesi için giden; Azemo Mobilya, A Sandalye, Aksakal Makine, Ofis Bazaar, MOBS Mobilya, Gündoğdu Madeni Eşya, Vento Mobilya, Revella Yatak ve AKAJU Ofis Mobilyaları firma yetkili ve temsilcilerinin yapmış olduğu B2B görüşmeleri ilimiz ve sektörümüz adına çok olumlu geçti. Katar'da ilimizden giden mobilya sektörümüzün temsilcilerine büyük ilgi gösterildi. İşyerlerine davetler aldık ve oradaki işletmeler arkadaşlarımız tarafından ziyaret edildi" dedi.

Katar ziyaretlerinin kendilerine tecrübe kazandırması bakımından iyi bir başlangıç olduğunu vurgulayan Eker, "Katar'da işletmeler daha ziyade 'holding' olarak iş yapmaktadır. Profesyonel ekiple gidilerek proje bazlı çalışmalar yoğun olmaktadır.
Katar'da evler mobilyalı olarak kiraya verilmekte olduğundan sektörümüz için ciddi bir çalışma sahası olarak görülmektedir" diye konuştu.


İHRACAT HEDEFLİYORUZ

Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle gerçekleştirilen ziyaretin beklentilerinin üzerinde ilgi gördüğünü söyleyen Eker, "İki ülke arasında kurulan dostluk ve yakın ilişkilerin firmalarımıza yansıması ülkemizle bir kez daha gurur duymamıza neden olmuştur. Yaptığımız ikili görüşmeler neticesinde, firmalarımızı ziyaret eden firma yöneticilerinin hem bizlere hem ürünlerimize göstermiş olduğu ilgi, ihracat hedefimizi gerçekleştirebilmemiz için bir umut ışığı olmuştur. Bununla alakalı olarak, bundan sonraki süreçte ilişkilerimizi doğru yönetip, fiyat ürün dengesini iyi kurabilmemiz durumunda ihracat hedefimize ulaşmamız kaçınılmaz olacaktır" şeklinde konuştu.

Yasir BABA