Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Şube Müdürü Mehmet Arslan, AK Parti'den Ayvacık belediye başkanlığına aday adaylığı için başvuru yaptı. Arslan, başvurusunu AK Parti İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe'ye teslim etti. Arslan'a ailesi, mesai arkadaşları ve Ayvacıklı hemşehrileri de destek verdi.

18 YIL GÖREV YAPTIM

Özgeçmişini aktaran Arslan, 'Değerli hemşehrilerim, 1970 yılında ilçemizin Kapıkaya Mahallesi'nde dünyaya geldim. İlk ve orta eğitimimi ilçemizde, lise öğrenimimi Çarşamba'da tamamladım. 1990 yılında OMÜ Çorum Meslek Yüksek Okulu İnşaat Bölümünden mezun olduktan sonra aynı yıl Ayvacık Belediyesinde inşaat teknikeri olarak göreve başladım. 2000 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesine naklen tayin oldum. O tarihten bu yana 18 yıl süre ile Büyükşehir Belediyesinde görev yaptım' şeklinde konuştu.

HEP YANINIZDAYIM

Mehmet Arslan, '28 yıllık yerel yönetim tecrübemle AK Parti'den Ayvacık Belediye Başkanı aday adayı olmak için görevimden istifa ettim. Değerli hemşehrilerim, ben de sizler gibi bu toprakların çocuğuyum. Özellikle Ayvacık Belediyesinde görev aldığım 10 yıl süre içerisinde genç yaşta adeta iğnenin deliğinden geçtim. Hemen hemen belediyemizin bütün birimlerinde görev aldım. İlçemizin fiziki ve coğrafi durumunu iyi biliyorum. Belediyemizin sınır tespitinden tutun da parselasyon ve alt yapı çalışmalarının teknik takibi tarafımdan yapılmıştır. Sevgili hemşehrilerim, okulu olamayan belediyeciliği 28 yıl süre içinde yaşayarak öğrendim. Özellikle Samsun Büyükşehir Belediyesinde görev almam hem teknik hem sosyal açıdan kendimi geliştirmede son derece faydalı oldu. Şimdiden sizlere söz veriyorum: Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi hizmet içi koşan, terleyen, tuttuğunu koparan bir Belediye Başkanı olacağım. Hizmette partili partisiz hiçbir ayrım yapmayacağım. Belediyenin kapıları hepinize ardına kadar açık olacak. İyi ve kötü günlerinizde hep yanınızda olacağım. Beni tutan elinizi asla bırakmayacağım' ifadelerini kullandı.