Metro Holding CEO'su Fatih Öztürk, İlkadım Belediye Başkan aday adaylığını için başvurusunu yaptı. Öztürk, başvurusunu AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Hakan Ay'a teslim etti.

ALLAH YARDIMCIMIZ OLSUN

Aday adaylığıyla ilgili açıklama yapan Fatih Öztürk, 'Doğduğum şehir Samsun'a, yaşadığım İlkadım'a tecrübelerimi aktarmak ve belediyeciliğe yeni bir bakış, yeni bir soluk getirmek için Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerinde aday adayı oldum. Yeni adım attığımız bu yolda Allah yardımcımız olsun. Memleketimiz için en iyisini yapmayı nasip kılsın. Yerel seçimlerden tarihi bir rekor başarı ile çıkacağız inşallah' ifadelerini kullandı.

FATİH ÖZTÜRK KİMDİR?

1972 yılında Samsun'un Terme ilçesinde doğdu. Lise tahsilini Terme İmam Hatip Lisesi'nde, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. 1994-2002 yılları arasında Bayrampaşa Belediyesinde Başkan Danışmanı ve Özel Kalem Müdürlüğü, 2002-2004 Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde İl Müdürlüğü, Genel Sekreter ve Daire Başkanlığı, 2007-2011 AK Parti 23. Dönem Samsun Milletvekilliği, 2011-2017 yılları arasında Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding AŞ.'nin muhtelif şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı, muhtelif sivil örgütleri ve Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu Evli ve 2 çocuk babası olup, halen Samsun Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ.'nin Yönetim Kurulu Başkanı, Metro Holding Yönetim Kurulu üyesi ve CEO'su olarak görev yapıyor.