Önümüzdeki yıl 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin Samsun'da yapılacağını belirten Vali Osman Kaymak yaptığı konuşmada, 'Bizler 19 Mayıs kenti olarak 19 Mayıs 1919'un 100. Yıldönümü kutlamaları için ciddi bir hazırlık içerisindeyiz. Yaklaşık iki hafta önce TRT Genel Müdürümüzü ziyaret ettiğimizde 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin Samsun'da yapılması teklifimizi kendisine ilettik. Sayın Genel Müdürümüz bu teklifimize olumlu yanıt vererek 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin Samsun'da yapılması kararını verdi. Kendisine çok teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz. Samsun ilkadım kenti olarak bu kültürü çok iyi özümsemiş insanların yaşadığı bir kent. Önümüzdeki sene 19 Mayıs 1919'un yüzüncü yılını ilimizde kutlamanın büyük bir heyecanını yaşıyoruz. Bütün kurumlarımız ve Samsun Halkımız bu kutlamanın heyecanı içerisindeler'' dedi.

HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR

İlimizde bütün kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümü etkinliklerinin yıl boyu yapılması için öneri kitapçığı hazırladıklarını ifade eden Vali Osman Kaymak, ''Bu konu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletildi. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyu İletişim Başkanımız Sayın Prof.Dr. Fahrettin Altun Bey'in başkanlığında, Sayın Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile koordineli bir şekilde programa uygulayın talimatı verdi. İletişim Başkanımız Sayın Prof.Dr. Fahrettin Altun Bey ile Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Çiğdem Karaaslan bu programın Ankara ayağını oluşturdular. Bizlerde buradan koordineli bir şekilde hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Önümüzdeki günlerde ilimizde 19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir toplantı daha yapacağız" şeklinde konuştu.

'BİZE GÜÇ KATACAK'

19 Mayıs 1919'un 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında ilimizdeki kurumların önerilerini bir kitapçıkta topladıklarını ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, "Her kurum kendi imkanları ölçülerinde yapacakları etkinlikleri kendileri yapacaklar. İmkanlar dışındaki etkinliklere de istişarede bulunarak destek olacağız. 19 Mayıs 1919'un 100. Yıl kutlama etkinlikleri sadece 19 Mayıs tarihine kadar olmasın, bu etkinlikleri yıl boyu yayalım düşüncesiyle yola çıktık. Bu çerçevede 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nin Samsunumuzda olması bize büyük bir güç katacak ve etkinliğimizin en önemli ayaklarından biri olacaktır. Geçtiğimiz sene ilimizde İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları düzenlendi. Bu olimpiyatlar çerçevesinde ilimizde çok şükür en küçük bir aksaklık ve kargaşa olmadı. Emniyet ve asayişle ilgili hiçbir olumsuzluk olmadı. İnşallah önümüzdeki yıl 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni İlkadım Şehri Samsun'da bütün dünya çocukları ile birlikte kardeşlik ve barış içerisinde güzel bir şekilde kutlarız' ifadelerini kullandı.

SAMSUN'DA 41'İNCİ TECRÜBE

TRT Genel Müdürlüğü TV Daire Başkanı Muhsin Yıldırım yaptığı konuşmanda, 'Bu sene 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni Samsun'da düzenleyeceğiz. Kırk bir kere maşallah. İnşallah önümüzdeki sene Samsun'da 41. tecrübemizi yaşayacağız. 41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne 41 ülkeden 9-13 yaş grubunda 800 misafir çocuk gelecek. Bu çocuklarımız Samsun'a 13-14 Nisan tarihlerinde gelecekler ve 800 Samsunlu ailenin evinde bir hafta misafir edilecekler. 21 Nisan'a kadar olan bütün çalışmaları beraber yürüteceğiz. Samsun'daki etkinliklerimiz 21 Nisan'da sona erecek. 41 yıllık tarihçemizin fotoğraflarının sergilendiği bir sergi hazırlıyoruz. Sayın Valim hazırladığımız bu serginin açılışını 14 veya 15 Nisan tarihinde eğer uygun görürseniz sizin katılımlarınızla gerçekleştirmek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız artık geleneksel hale gelen bütün dünya çocuklarını 23 Nisan'da Külliye'de kendileri kabul edecek ve ağırlayacak. Samsun'a gelecek çocukları Samsun'daki ailelerin evlerinde misafir edeceğiz. Böylece kültürümüzü ve örflerimizi sıcak aile ortamında daha iyi tanıyacaklar ve yaşayacaklar. Samsun'da yapılacak bu şenlikler TRT'nin değişik kanallarında canlı yayın olarak yayınlanacak. TRT Çocuk Kanalımız, TRT 1 Kanalımız ve TRT Avaz Kanalımız ile buradan hemen hemen bütün değişik etkinliklerin hepsi yayınlanacak. Dolayasıyla burada konserler yapılacak, sokak etkinlikleri olacak ve bütün çocuklarımızın halkla iç içe olduğu bir kortej yürüyüşü yapılacak. Tekkeköy Yaşar Doğu Spor Salonu'nda 19 Nisan 2019 akşamı TRT Halk Oyunları Ekibi Anadolu Ateşi tadında özel bir gösteri yapacaklar. 20 Nisan akşamı ise gala gecesi düzenlenecek' dedi.

Konuşmaların ardından bu güne kadar değişik illerde kutlanan 23 Nisan Çocuk Şenliği kutlamaları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi.

Toplantıya ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni ŞAHİN, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, Kredi ve Yurtlar Kurumu Müdürü İsmail Kasapoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Vekili Erkan Özcan ile TRT Genel Müdürlüğü'nde hizmet veren koordinatör,yapımcı ve şube müdürlerinden oluşan heyet katıldı.